Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volvo hintar om LA-nyheter

Snart är det dags för bilsalong i Los Angeles och Volvo ska där presentera nya funktioner inom uppkoppling och mobilitet. Exakt vad det rör sig om vet vi ännu inte, men bilderna ger oss några idéer.

De båda bilderna ovan har Volvo lagt upp på sin Facebook-sida tillsammans med hashtaggarna #FutureIsMobility och #AutoMobilityLA. Det står därmed klart att det handlar om nya mobilitetslösningar av något slag och att det ska presenteras på bilsalongen i Los Angeles om en dryg vecka.

På den ena bilden ser vi en mobiltelefon som Volvo har lagt på texten ”This is not a phone”, det vill säga ”Detta är ingen telefon”. För oss är det en hint om att Volvo, som alldeles nyligen gjorde Volvo On Call kompatibelt med Google Assistant, kan ha skapat en nyckelfunktion i smarttelefonen, det vill säga att man inte behöver låsa upp eller starta bilen med nyckeln i närheten eftersom mobiltelefonen kan agera nyckel. Men det kan så klart vara en helt tokig gissning av oss, även om nycklar i mobiltelefonerna är något som allt fler biltillverkare satsar på nu.

Den andra bilden visar ett paket med texten ”This is not a parcel”, det vill säga ”Detta är inget paket”. Här är det lite knivigare att gissa vad Volvo syftar på. Leverans till bil-tjänst erbjuder ju Volvo redan, och om det inte är ett paket på bilden så kan det ju dessutom inte handla om den tjänsten.

Volvo lär avslöja mer de närmaste dagarna, annars får vi snällt vänta i ytterligare en vecka.