Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070529_volvo_ford_bmw070529_volvo_ford_bmw070529_volvo_ford_bmw
070529_volvo_ford_bmw

Volvo kan bli svenskt igen!

Volvo Personvagnar kan åter bli svenskt. Den brittiska tidningen The Independent uppger att Wallenberg-kontrollerade Investor har visat intresse att köpa Volvo av Ford.

Enligt en artikel i den brittiska tidningen överväger Investor att lägga ett bud på Volvo PV tillsammans med andra investerare. Det uppges också att fackföreningarna är positiva till ett svenskt ägarskap, vilket kan vara en fördel framför bud från andra länder.

Som vanligt så hävdar Ford att Volvo inte är till salu. Volvochefen Fredrik Arp vill inte kommentera frågor rörande företagets framtid. Investor i sin tur säger att man inte kommenterar marknadsrykten och spekulationer.

Investor är redan involverat i fordonsindustrin genom att vara näst största ägare i lastbilstilverkaren Scania. Största ägaren där är Volkswagen. Detta pekar på att ett eventuellt bud från Investor inte är otänkbart.

Tidigare i vår har flera olika företag pekats ut som tänkbara köpare av Volvo Personvagnar. Bland dessa finns AB Volvo, BMW och Renault.

Följ länkarna nedan för att läsa alla turer kring Volvo och en eventuell försäljning.