Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volvo lanserar Polestar Performance Parts

Eftermarknaden svämmar över av allehanda prestandahöjande delar, inte minst till Volvo. Nu slår sig Volvo in på den marknaden med originalprodukter vid namn Polestar Performance Parts.

https://youtu.be/umEsvsfJ7Lo

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Att smacka på ett par större och tuffare eftermarknadshjul eller byta ut stötdämparna till fastare doningar eller byta ut avgassystemet så tre extra hästkrafter fås är inte helt ovanligt. Eftermarknaden för den här typen av detaljer är gigantisk och till många av bilmärkena får man vända sig till tredjepartsleverantörer. Men nu tar Volvo tag i eftermarknaden själva genom att introducera Polestar Performance Parts som innehåller ett stort utbud av förbättringar till modellerna V40, S60, V60 och XC60. Bland produkterna hittar vi chassikomponenter, hjul, avgassystem samt interiöra och exteriöra detaljer som alla på något vis har för avsikt att förhöja körupplevelsen eller det visuella intrycket. Polestar Performance Parts kan helt enkelt sägas komplettera de befintliga Polestar Performance-optimeringspaketen som huvudsakligen fokuserar på drivlineförbättringar.

Polestar Performance Parts innehåller bland annat chassikomponenter och fälgar.Polestar Performance Parts innehåller bland annat chassikomponenter och fälgar.Polestar Performance Parts innehåller bland annat chassikomponenter och fälgar.
Polestar Performance Parts innehåller bland annat chassikomponenter och fälgar.

– Vi har tagit emot många förfrågningar under en lång tidsperiod från kunder över hela världen vad gäller Polestar Performance Parts. Vi är mycket glada att kunna möta behovet med start från i dag. Detta är en produkt som förbättrar den redan starka basen i Volvo-bilar vad gäller prestanda, väghållning och körglädje, säger Niels Möller, Chief Operating Officer för Polestar.

Polestar Performance Parts, eller PPP som man skulle kunna förkorta det (eller kanske VPPP), är framtaget under parollen ”Made to Perform”. Till grund för komponenterna ligger över 20 års efterfarenhet hos Polestar, som Volvo numera äger, och Cyan Racing, tidigare Polestar Racing. Motorsporten har alltså spelat en viktig roll i utvecklingen, inte minst med hjälp av feedback från Cyan Racings framgångsrika racerförare.

Även interiöra detaljer finns i Polestar Performance Parts-utbudet.Även interiöra detaljer finns i Polestar Performance Parts-utbudet.Även interiöra detaljer finns i Polestar Performance Parts-utbudet.
Även interiöra detaljer finns i Polestar Performance Parts-utbudet.

– Det vi har lärt oss på racingbanorna med våra kollegor på Cyan Racing är att mästerskap inte vinns över ett varv. Hemligheten bakom våra framgångar på banorna är att skapa balanserade och förutsägbara bilar som ger föraren kontroll i alla situationer. Erfarenheter från banorna är direkt översatta till utvecklingen av våra gatbilar och prestandaprodukter. Nya Polestar Performance Parts är inget undantag, de följer precis samma filosofi, säger Henrik Fries, R&D Director för Polestar.

Polestar Performance Parts-komponenterna kan köpas var för sig, eller som ett ”Complete Package” som inkluderar alla delar vad gäller chassi, hjul , luftfilter, avgassystem samt exteriöra och interiöra detaljer. Den som vill slå på stort väljer så klart både Volvo Performance Parts-delarna i kombination med Polestar Performance-optimering.

Volvo intygar om att kvalitet, passform och finish på Polestar Performance Parts-delarna är perfekt och att vid montering av dessa påverkas inte bilens garanti.

Längre fram kommer fler modeller än V40, S60, V60 och XC60 att kunna utrustas med Polestar Performance Parts – sannolikt alla tre i nya 90-trion (S90, V90 och XC90).

Alla Polestar Performance Parts-komponenter

Chassipaket

Stötdämpare

Fjädrar

Fjäderbensstag (endast S60 och V60)

Insug- och avgassystempaket

Sportluftfilter

2,5-tums avgassystem i rostfritt stål

Diffusor

Hjulpaket

21-tums lättviktsfälgar för XC60

19-tums lättviktsfälgar för V40 samt S60 och V60

Högprestandadäck

Interiördetaljer

Instegslister

Växelspaksknopp

Sportpedaler och fotstöd

Exteriördetaljer

Spoiler

Svarta backspegelkåpor

Dörrdekor (endast S60 och V60)

Dörrpanel (endast XC60)

Handtag bagagelucka (endast XC60)

Modeller tillgängliga för Polestar Performance Parts

Volvo V40

Volvo S60

Volvo V60

Volvo XC60

I framtiden tillkommer fler modeller, sannolikt hela 90-serien.

Polestar Performance-optimering

Optimerad motorprestanda

Optimerad gasrespons

Snabbare växlingar (endast automatlåda)

Förbättrad växelprecision och gear hold (endast automatlåda)

Off throttle-funktionalitet (endast automatlåda)

Läs mer på Polestar Performance Parts sida.