Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volvo lovar ta fullt ansvar om självkörande bil krockar

Det är frågan många ställer sig: när en självkörande bil krockar, är det föraren eller biltillverkaren som ska ställas till svars? Nu sticker Volvo ut hakan och säger att det fulla ansvaret ligger hos dem.

Senare i dag ska Volvo Cars vd Håkan Samuelsson hålla tal om självkörande, så kallade autonoma, bilar. Talet ska hållas under ett seminarium i Washington som anordnas av just Volvo och Sveriges ambassad i USA.Samuelsson ska lyfta fram vikten av att USA utvecklar sina lagar för att anpassa dem till självkörande bilar. I dag är USA enligt Håkan Samuelsson det mest framåtsträvande landet när det kommer till just autonom bilkörning, men att det snabbt kan förändras om landets och de olika staternas styrande inte hänger med i framstegen som görs på området.Men ovanstående är inte det mest intressanta i Volvo-direktörens föredrag. Det mest intressanta handlar om en fråga som många av oss har velat få svar på sedan självkörande bilar hamnade på tapeten. Frågan som Samuelsson ska beröra och för Volvos del besvara är den om vem som är ansvarig vid en olycka med en självkörande bil. Är det biltillverkaren eller föraren som ska ställas till svars?

https://youtu.be/3k6mmzdEeJE

I sitt anförande i Washington kommer han att klargöra att Volvo står till fullo som ansvariga om en självkörande bil krockar. Därmed är Volvo en av de första biltillverkarna att ge ett sådant löfte, något som sannolikt lugnar många teknikskeptiker.Samuelsson kommer även att klargöra att ett intrång i Volvo-bilars datorsystem ska ses som ett brott.”Vi utvecklar ständigt defensiv programvara för att motverka riskerna som är förknippade med att hacka en bil. Vi klandrar inte Apple eller Microsoft för datorvirus eller hackare” är en formulering som kommer att framföras i talet.Volvo satsar hårt på att göra självkörande bilar. 2017 kommer 100 självkörande XC90 att inta Göteborg för att utvärdera 

Drive Me-projektet och IntelliSafe Autopilot-systemet. Så sent som för ett par dagar sedan fick vi se en film som visade IntelliSafe Autopilot-gränssnittet för kommunikationen mellan bil och förare när autonomt körläge aktiveras och inaktiveras.