100412-volvo-nyanställer

Volvo nyanställer i Torslanda

Efter en lång svacka har det äntligen blivit dags för Volvo PV att lägga i en högre växel i Torslanda. Nu förs diskussioner om att nyanställa cirka 300 personer för att hänga med efterfrågan.

Efter ett mycket tungt 2008 och ett minst lika tungt 2009 har det vänt uppåt för Volvo Personvagnar igen. Den snart Geely-ägda biltillverkaren började redan i höstas hitta tillbaka till kunderna som nu köper allt fler bilar. Den värsta krisen är absolut över och Volvo säljer allt fler bilar. Det öppnar för att många av dem som sagts upp under de senaste åren kan komma tillbaka, rapporterar GT.

Att det förs diskussioner om nyanställningar i Torslanda-fabriken bekräftas av både Volvo och facken, men ingen vill säga något om detaljerna förrän ett beslut är fattat. Enligt GT har diskussionerna hunnit långt och det är tal om att nyanställa 200 arbetare till fabriken och cirka 100 konsulter via et externt bolag.

Volvos försäljning i Europa ökade med 20 procent i februari jämfört med samma månad förra året. Det kan jämföras med den totala nybilsförsäljningen i Europa som ökade med endast tre procent. För Saab gick det inte lika bra, försäljningen halverades, men Trollhättan gör sig ändå redo att höja takten och nyanställa ett par hundra arbetare till fabriken.

Läs mer