Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110305-volvo ocean race110305-volvo ocean race110305-volvo ocean race
110305-volvo ocean race

Volvo Ocean Race Edition

För fjärde gången lanserar Volvo en specialdesignad modellserie med segling som tema – Ocean Race Edition. I juni släpps V60, V70, XC70 och XC60 med unika detaljer som för tankarna till sjön och världens största seglingstävling.

Det är tio år sedan Volvo började sponsrade världens tuffaste seglingstävling Whitbread Round the World som därmed fick namnet Volvo Ocean Race.

Sedan dess har Volvo släppt tre specialserier av sina modeller uppkallade efter tävlingen. Nu är det dags för den fjärde, i god tid innan årets start av seglingstävlingen i Alicante i slutet av oktober.

Denna gång är det modellerna V60, V70, XC70 och XC60 som får tilläggsnamnet Ocean Race Edition. Oavsett motoralternativ går det att få nämnda modeller med det seglingsinspirerade specialtemat.

En Ocean Race Edition-bil går att få i två olika exteriöra kulörer – Volvo Ocean Blue II och Electric Silver. Andra exteriöra detaljer som är unika för Ocean Race Edition-modellerna är fälgarna och Volvo Ocean Races logotyp som sitter som emblem på framskärmarna. Öppnar man dörrarna uppenbarar sig dörrtrösklar i aluminium med Volvo Ocean Race prydligt tryckt.

Inuti bilen är det specialsydd läderklädsel i off-black och soft beige med sömmar som knyter an till segelmakeri. Golvmattorna i textil har aluminiumhörn som ska påminna om skothorn. Aluminiumdekoren har streck som ska föra tankarna till en hamn full med segelbåtar där man ser masterna.

I bilens HMI-display lyser Volvo Ocean Races logotyp upp vid start av systemet. Öppnar man bakluckan möts man av ett insynsskydd med samma logotyp tryckt med söm- och segellinedetaljer.

Volvo V60, V70, XC70 och XC60 Ocean Race Edition är tillgänglig hos handlare från och med juni. Volvo räknar med att sälja omkring 7 500 exemplar av Ocean Race Edition-modellerna.

Senast Volvo Ocean Race avgjordes på världshaven var 2008-2009. Då vann båten Ericsson 4. I år går starten av den välbevakade havskappseglingen (elfte upplagan) i Spanien den 29 oktober. Målgång är det Galway, Irland, 7 juli 2012. Däremellan är det hamnstopp i åtta olika länder världen över.