Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
081027-volvo-s60-koncept
081027-volvo-s60-koncept
081027-volvo-s60-koncept
081027-volvo-s60-koncept

Volvo och Orrefors blåser liv i nya S60

Vi kommer allt närmare en ny generation Volvo S60. Redan på nästa års Detroitsalong ska mellanklassaren visas upp i konceptform. Till sin hjälp har man tagit glasbruket i Orrefors som format den flytande mittkonsolen i kristall.

Volvo ska inom kort tillhöra premiumtillverkarnas exklusiva skara. Först ut i företagets satsning blir nästa generation Volvo S60 som ska andas mer exklusivitet och sportighet än någonsin tidigare. Formspråket är nytt och mer spännande. Man fortsätter delvis det spår som nya XC60 representerar, men S60 ska också bjuda på något helt eget.

Samtidigt som kvalitet och form höjs ett par snäpp ska nya S60 också bjuda på mer inspirerande motorer, både prestanda- och miljömässigt. Det blir direktinsprutade maskiner som får ner förbrukningssiffrorna till betydligt lägre nivåer än hos dagens motorer, samtidigt som de helt enkelt blir rappare.

För första gången kommer vi att få se etanolmotorer i en S60. Start/stopp-teknik kommer att ta plats i Volvos storsatsande mellanklassare samt även, så småningom, plug in-hybrid-teknik likt den som presenterats i Volvo C30 ReCharge Concept.

I konceptbilen som ska visas på bilsalongen i Detroit i januari nästa år har Volvo tagit ut svängarna rejält. Det är ju precis det som är tanken med en konceptbil.

Därför har man engagerat glasbruket i Orrefors som fått i uppdrag att tillverka Volvos interiöra signum nummer ett – den flytande mittkonsolen – i kristall. 

– Det ser nästan ut som ett vattenfall som flödar ned från instrumentpanelen och sedan rinner längs hela interiörens mittparti. Kristallskivan liksom svävar över mittkonsolens genomtänkta funktionalitet. Den vilar mjukt på dubbar av gummi och med hjälp av osynliga ljuskällor kan kristallens skimmer anpassas efter förarens sinnesstämning., säger Volvo Personvagnars designchef Steve Mattin.

Det småländska hantverket kommer dock inte att bli verklighet i någon produktionsbil.

– Det stora glasstycket i konceptbilen kommer inte i produktion. Däremot öppnar den upp för möjligheten att använda kristall i mindre skala i framtiden. Vi får se vad våra kunder tycker, säger Steve Mattin.

Nu återstår det att se om Volvos populära mellanklass-sedan kan vända på den ekonomiska steken hos företaget. Volvo Personvagnar har som bekant några tuffa månader bakom sig och de senaste ryktena gör gällande att BMW är intresserade av ett köp. Just nu sägs det pågå förhandlingar mellan förlusttyngda Ford och BMW. Läs mer om detta här.

Läs mer