Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Waze finns nu i Volvo-bilar med Android Automotive.
Waze finns nu i Volvo-bilar med Android Automotive.
Waze finns nu i Volvo-bilar med Android Automotive.
1 AV 2
Polestars nya elbil är presenterad men dröjer innan den rullar på vägarna
2 AV 2
Waze finns nu i Volvo-bilar med Android Automotive.
Foto: Volvo Cars

Volvo och Polestar nu med Waze-integration

Populära navigationsappen Waze flyttar nu in i Volvos och Polestars modeller som har ett Android Automotive-drivet infotainmentsystem.

I slutet av förra året berättade vi att Renault är först ut med att integrera Waze i sina bilar. Nu är turen kommen till Volvo och Polestar vars modeller använder Googles operativsystem Android Automotive – helt enkelt Volvo XC40, C40, S60, V60, XC60, S90, V90 och XC90 samt Polestar 2. Notera att äldre årsmodeller av flertalet av de nämnda modellerna inte har Android Automotive.

Integrationen av navigationsappen Waze innebär att den kan köras direkt i bilens infotainmentskärm utan inblandning av en mobiltelefon. Waze-appen till bilen laddas ned, precis som på en mobiltelefon, från Google Play.

Waze finns nu i Polestar 2 tack vare Android Automotive-baserat operativsystem. Foto: Polestar

– Vi fortsätter att utveckla vårt in-car-app-erbjudande genom att erbjuda fler möjligheter och fördelar för våra kunder, som också får chans att göra bilen mer personlig. Vi är fast beslutna att ständigt förbättra kundernas upplevelse av våra Volvo-bilar, genom att utveckla mjukvaran och samarbeta med tech-företag som Google och Waze, säger Erik Severinson, Global Head of New Car Programs & Operation Strategy.

LÄS OCKSÅ: Hans Volvo dog efter OTA-uppdatering