Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Volvo C30 Polestar
Volvo C30 Polestar
Volvo C30 Polestar
Volvo C30 Polestar Foto: Glenn Lindberg

Volvo Polestar spänner musklerna i USA

I Sverige har Volvo-ägare sedan ett par år tillbaka kunnat få lite extra effekt med hjälp av trimkit från Polestar Performance. Nu äntligen får amerikanerna samma fina möjlighet.

Det var sommaren 2009 som Volvo annonserade att man helt lagligt kan trimma sin Volvo tack vare ett av Polestar Racing speciellt framtaget trimpaket. Sveriges bästa bilsajt teknikensvarld.se passade då samtidigt på att lotta ut en sådan trimsats till en lycklig besökare.

 Sedan dess har Volvo och Polestar presenterar allt fler modeller med extra hästkrafter under huven. Senast ut är den svarta besten Volvo V60 T6 AWD Black R Polestar som Teknikens Världs Jonas Borglund imponerades av under provkörningen för en dryg månad sedan.

 Nu tar Volvo och Polestar steget över Atlanten och introducerar Polestar-trim även på den amerikanska marknaden. Till en början är det amerikanska ägare till C30, C70 och S40 med T5-motor som kan skatta sig lyckliga. Men kort efter introduktionen 14 november kommer även alla som kör V50 AWD med manuell låda att få någon form av möjlighet till Polestar-uppgradering.

 Bilen på bilden ovan är, tyvärr, en Polestar-trimmad Volvo C30 som inte går att köpa. Varken i USA eller i Europa. Bilen på bilden är nämligen 405 hästkrafter starka C30 Polestar (klicka på länken för att se provkörningen på film) som vi har hyllat flera gånger. Även Jeremy Clarkson på Top Gear har stämt in i hyllningssången.