Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080505-volvo-inte-salu
080505-volvo-inte-salu
080505-volvo-inte-salu
080505-volvo-inte-salu

Volvo PV är inte till salu

Trots alla rykten är Volvo PV inte till salu. Det förklarar Fords europachef Lewis Booth. Det katastrofalt dåliga första kvartalet till trots har Booth stor tilltro till Volvos modellprogram, han ser speciellt fram emot lanseringen av XC60.

Härom veckan blossade rykten om en försäljning av Volvo PV upp på nytt sedan Fords vd Alan Mulally uppgavs ha sagt att han ville göra sig av med Volvo. Ett par dagar senare kom Volvos rapport för det första kvartalet. En förlust på 900 miljoner kronor spädde ytterligare på försäljningsryktena. Nu går dock en tung Ford-chef ut och dementerar alla rykten med bestämdhet. Fords europachef tillika styrelseledamot i Volvo PV, Lewis Booth, säger i en intervju med Automotive News att Volvo absolut inte är till salu. Tvärtom har Ford för avsikt att utveckla och förbättra Volvo.

Booths uttalande kommer endast dagar efter Jerry Yorks kommentar. Jerry York representerar mångmiljardären Kirk Kerkorians företag Tracinda Corporation, som i april köpte 4,7 procent av aktierna i Ford och avser att köpa ytterligare 20 procent. Jerry York förklarade att, om det var hans beslut, så skulle Volvo och Mercury säljas fortast möjligast. York ser ingen anledning till varför Ford ska behålla Volvo och Mercury.

Än så länge har Jerry York ingen talan i frågan. Det har dock Lewis Booth, och han ser all anledning att behålla och utveckla Volvo PV. Booth tycker att Volvo är i mycket god form, men att de högre råvarupriserna och den svaga dollarn har drabbat företaget osedvanligt hårt. Booth sätter stor tilltro till nya XC60 som han tror kommer att höja Volvos försäljning markant. Han är mycket nöjd med mottagandet av modellen hittills och hänvisar till återförsäljare i Tyskland som upplever så stor efterfrågan att de tvingas be kunder att vänta till nästa år.

I motsats till traditionerna har Ford även gått ut med ett officiellt meddelande där de förklarar att Volvo PV inte är till salu. Att förbättra Volvos ekonomiska resultat påstås vara första prioritet.

Läs mer