Volvo S100

Volvo S100 – patentbilder på S-klassutmanaren

Det har gått snart ett år sedan Volvo visade upp konceptbilen Concept Universe på bilsalongen i Shanghai. En riktig lyxlimpa som det har varit tyst om sedan dess. Men nu ser det ut som att något är i görningen då patentbilder har läckt ut. Blivande S100?

Den kinesiska marknaden blir allt viktigare för biltillverkarna och inte minst är det stora, vräkiga bilmodeller som gör en hel del väsen av sig i takt med att förmögenheterna hos en klick människor blir allt större.

 Därför visade Volvo upp konceptbilen Concept Universe på Shanghais bilsalongen i april förra året, en lyxig sedan som mäter 4,95 meter på längden och som är tänkt att stjäla kunder från bland annat Audi A8, BMW 7-serie och Mercedes S-klass.

 Bilen, som är ritad hos Volvo i Sverige med förre designchefen Peter Horbury vid rodret, har former som är klart uppseendeväckande med svenska ögon sett, men formerna är fullt medvetna med den kinesiska marknaden i åtanke. Volvos ägare Geely lär med andra ord haft ett och annat att säga till om när det gäller utseendet.

 Bilden ovan och bilderna i det övre bildgalleriet nedan är så kallade patentbilder som ska ha läckt ut på nätet för bara en vecka sedan. Om de är äkta eller inte återstår att se, men att de ser ut som typiska patentbilder råder det inga tvivel om. Om bilderna, som läckt ut via den kinesiska sajten auto.sina.com.cn, är äkta är det förmodligen ett tecken på att Concept Universe är på gång att bli verklighet och då antagligen under modellbeteckningen S100.

 Kanske är detta också en hint om att konceptbilen Concept You som visades i Frankfurt i höstas, en bil som uppskattades mer av er läsare, kan komma att bli verklighet den också.

 I de två nedre bildgallerierna har du möjlighet att titta lite närmare på just Concept Universe och Concept You.