Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101203-volvo s262c
101203-volvo s262c
101203-volvo s262c
101203-volvo s262c

Volvo S262C – en svengelsk GT-vagn

Då och då poppar det upp illustrationer som man bara inte kan låta bli att visa. Denna gång är det britten Andy Waugh som har filat på hur en Gran Turismo från Hisingen skulle kunna se ut. Skåda Volvo S262C…!

Volvo har en ganska bred portfölj med bilmodeller. Men något som absolut saknas i den är en riktig Gran Turismo som inte bara rymmer två åkandes och lite av deras bagage men som också är en fröjd att titta på.

Om Volvo har några planer på en dylik bil återstår att se, men brittiske designern Andy Waugh har på eget bevåg tagit första steget och vi kan ju bara hoppas på att Volvos designfolk nappar för en fortsättning.

Andy Waugh har i datorn (med hjälp av programmen Alias Studiotools 13 och Imagestudio) skapat en kärra han har döpt till Volvo S262C. Även om linjerna som helhet känns som ett hopplock av mycket genom tiderna så är bilen omisskännligt en Volvo. Se bara på fronten som andas en hel del av förra generationen S60. Baktill är det inte mycket Volvo-känsla utan mer klassisk jänkebil. Fälgarna är däremot väldigt mycket Volvo.

Ta en titt på gälarna i bakkant på framskärmarna. Att det är en Volvo du ser från sidan behöver man inte tveka på. Järnmärket med den snedställda ribban pryder lufthålen. Knappast en detalj som Volvo själva skulle vilja utforma. Järnmärket och den sneda ribban hör hemma i grillen helt enkelt.

Andy Waugh beskriver sin illustrerade bil som en lyxig GT-vagn och tvådörrarscoupé. Inspiration säger han sig ha hämtat från Volvo 262C (se bild nedan) som Bertone ritade för 33 år sedan lagom till Volvos 50-årsjubileum. 262C tillverkades i 6 622 exemplar under åren 1977 till 1981.

Det är tyvärr allt herr Waugh berättar om sin fiktiva skapelse. Vi förmodar att interiören är i 2+2-layout och att det under huven ruvar åtminstone en effektfull sexa men ännu hellre än V8.

Vad säger du om skapelsen? Är en GT-vagn något som skulle fungera i Volvos modellprogram? Och kanske den ska se ut exakt som S262C här på bilderna? Vädra dina åsikter här nedan.