Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Hans Hedberg

Volvo S60 Cross Country – tre snabba från provkörningen

Testchef Hans Hedberg har passat på att provköra en udda fågel från Volvo. Hallå Hans, hur känns det att sitta i en skogsmullekittad S60?

– Det känns fint, men aningen stötigt då bilen rullar på 19-tumsfälgar. Personligen hade jag velat ha 16-tummare för bättre komfort, men det är det knappast någon som kommer att köpa bilen med.

Apropå köpare, vem är det som kommer att köpa S60 Cross Country?

Foto: Hans Hedberg

– Det är en nischprodukt, särskilt i Sverige där marknaden domineras av kombibilar. Men jag kan tänka mig att detta är en bil för till exempel seniorparet som inte behöver det extra utrymme en kombi ger. Volvo förväntar sig sälja ungefär 7 000 V60 Cross Country i Sverige, S60 Cross Country-köpare kanske är fem procent av den summan.

350 bilar alltså, då kommer den att vara rätt så sällsynt på vägarna. Vad kostar den?

– Den erbjuds endast med D4-dieseln på 190 hästkrafter med antingen fram- eller fyrhjulsdrift, samt manuell- eller automatlåda. Startpris ligger på 364 000 kronor, men då är högsta utrustningsnivån Summum standard. Alltså 8 000 kronor billigare än motsvarande V60 Cross Country, för de pengarna får du även en XC70 Classic. En dyrköpt särling med andra ord.

Hela provkörningsrapporten om Volvo S60 Cross Country och vilken bil Hans skulle köpa kan du läsa i kommande nummer av Teknikens Värld. Missa inte det!