Volvo S60 och V60 Polestar Performance i världsmästarutgåvor

Mitt i all eufori har Volvo och Polestar Cyan Racing efter de båda världsmästartitlarna i standardvagnsracing tagit fram världsmästarutgåvor av S60 och V60 Polestar Performance.

Vill du vara med och fira gulden (både förar- och märkestiteln i WTCC – snyggt jobbat!) som Polestar Cyan Racing med framför allt Thed Björk bakom ratten plockade hem i helgen kan det vara läge att slå till på en ”världsmästarbil”. Volvo och Polestar har nämligen trollat fram de två modellerna S60 och V60 Polestar Performance World Champion Edition på rekordkort tid.

Det ska dock påpekas att det inte har varit värst svårt att ta fram de båda ”specialmodellerna” eftersom de inte skiljer sig från en vanlig S60 eller V60 Polestar Performance med samtliga Polestar Performance Parts-delar monterade tillsammans med tillhörande drivlineuppgraderingar.

Dessa världsmästarutgåvor, som finns till D4-, D5-, T5- och T6-versionerna, innehåller drivlineoptimering på upp till tio extra hästkrafter och upp till 50 extra newtonmeter, förbättrad gasrespons och mer snabbarbetande växellåda, vassare hjulupphängning, 19-tums specialfälgar, avgassystem i rostfritt med fritt flöde, sportluftfilter, exteriöra detaljer som exempelvis vinge och diffusor samt Polestar-växelväljarknopp.

S60 och V60 Polestar Performance World Champion Edition går att beställa nu och är inte begränsade till antalet eftersom delarna är de vanliga PPP-delarna.