Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Volvo S60L PPHEVVolvo S60L PPHEVVolvo S60L PPHEV
Volvo S60L PPHEV

Volvo S60L PPHEV officiell – alla bilder och fakta om bensinladdhybriden

Att Volvo satsar på kinesiska marknaden är knappast någon nyhet, nu utökas modellprogrammet med företagets första laddbara bensindrivna elhybrid – Volvo S60L PPHEV. Premiär i Peking nästa vecka.

Bilsalongen i Peking, som går av stapeln nästa vecka, är en viktig uppvisning för biltillverkare hemmahörande i det stora landet i öster. Till de märken som har en ökande produktion och marknadsandel i Kina tillhör Volvo. 

Redan i dag finns Volvo S60 i en förlängd version, S60L, exklusivt för den kinesiska marknaden. Nu utökas modellprogrammet, efter succén med diesel-el-hybriden V60 PHEV. På bilsalongen i Peking visas nu S60L PPHEV, där ett extra P står för Petrol, bensin. 

Plug-in-hybrid-tekniken är av samma typ som i V60, med en 68 hästkrafter stark elmotor parad till Volvos fyrcylindriga 238-hästars bensinare. Batteripaketet är på 11,2 kWh och av litiumjontyp. Det mesta likt V60 Plug-in Hybrid med andra ord. Motorerna levererar 350 respektive 200 newtonmeter i vridmoment.

En åttaväxlad automatlåda matar kraften till hjulen, och hela alltet ska, enligt uppgifter gå på 0,2 l/mil i standardläge. Helt eldriven har bilen en räckvidd på åtta mil. Koldioxidutsläppen räknas till endast 50 g/km, och 0–100 km/h går på 5,5 sekunder. På samma sätt som V60 Plug-in Hybrid är S60L PPHEV fyrhjulsdriven med elmotordrift på bakaxeln.

Bilen som visas i Peking är, på papperet, ett koncept. Produktionsversionen ska dyka upp tidigt nästa år.