Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volvo S90 – första bilderna någonsin!

Volvo S80 är på väg att fasas ut till förmån för S90. Nu har modellen fotograferats för första gången.

https://youtu.be/4jOMkz0BDyU

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Volvo är mitt inne i en total omgörning av sitt modellprogram. Först ut var nya XC90, näst på tur står V90 som ersätter mångas favoritkombi V70 samt S90 som ersätter S80.

Just S90 har fotograferats i Amsterdam i Nederländerna och AutoWeek har publicerat bilderna som vi ser i filmen ovan. Den kraftigt maskerade bilen hade knappt kunnat härledas till Volvo om det inte vore för de svenska registreringsskyltarna.

När bilen ställs ut i rampljuset för första gången, vilket skulle kunna inträffa redan mot slutet av innevarande år, är det enligt Volvos utvecklingschef Peter Mertens en bedårande vacker bil vi får se. Utseendet kommer att vara en evolution av det vi redan har sett hos XC90. Vi kan jämfört med dagens S80 skönja vissa utseendeförändringar hos S90, trots den tunga maskeringen. Ta till exempel den flacka och stora bakrutan som skapar ett långt utdraget kupéuytrymme.

Tekniskt kommer S90, och kombibrodern V90, att baseras på Volvos egenutvecklade SPA-plattform, alltså samma som XC90 bygger på. Drivlinorna är så kallade Drive-E-drivlinor med överladdade fyrcylindriga maskiner för hela slanten. Elassistans à la T8 Twin Engine kommer också.

Säljstart för S90 och V90 någon gång under 2016. Någon C90 ska vi dock inte förvänta oss.