Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volvo S90 har fått dubbla pipor och bakvinge

Nu går det att bygga nya S90 i Volvos bilbyggarkonfigurator i både appen och på hemsidan. Därmed kan vi också se nya modellen från alla vinklar och vrår, i alla möjliga färger samt med olika utrustningspaket.

Volvo S90 har fått oerhört stor uppmärksamhet sedan den presenterades i början av december förra året, det har inte minst ni teknikensvarld.se-besökare sett till. Förmodligen går många av er och väntar på S80-avlösaren (och V70-avlösaren V90 som vi avslöjade för snart en månad sedan). Även om alla inte kommer att köpa nya S90 är det återigen en svensk produkt, likt nya XC90, som har väckt stort intresse världen över, något som tydligen har fått svenska folket att vakna till.

Nu har Volvo dessutom slängt upp S90 i bilbyggarfunktionen på hemsidan vilket gör att modellen äntligen visar upp sig från fler vinkar och i fler utföranden.

Går man in och bygger en S90 på Volvos webbplats får man ett cirkapris på 377 900 kronor för en S90 D4 Momentum. Men det är sagt att S90 D4 i basutförandet Kinetic ska kosta från 329 000 kronor, något som vi dock inte lyckas hitta när vi ”bygger en bil”. Billigaste alternativet är i stället S90 T5 Momentum för 364 900 kronor.

Vinge på bakluckan och dubbla ändrör har vi inte sett på S90 tidigare.

Tolv olika karossfärger finns att välja mellan (som du ser på bilderna i denna artikel), en hela radda med olika fälgar från 17 upp till 21 tum, olika utrustningsnivåer och paket (t ex två teknikpaket) samt diverse olika stylingattiraljer så som bakluckespoiler och dubbla integrerade ändrör.

Vad vi saknar är S90 i utförandet R-Design.

För den som är intresserad av nya S90, oavsett om det rör ett köp eller ren nyfikenhet, är ett besök på Volvos hemsida att rekommendera.