Volvo S90 med Pilot Assist – filmen från provkörningen

Det är mycket fokus på nya Volvo V90, men vi får inte glömma bort S90 som lanseras parallellt med kombin. Därför har Hans Hedberg och Glenn Lindberg tagit en lång tur med nya Volvo S90 T6 AWD för att servera dig som är sedanförespråkare all behövlig information, bland annat om Pilot Assist. Häng med!

https://delivery.youplay.se/load.html?zone_id=702&player=sp&part_id=117606&addons=000&time=0&disable_sharing=false

I förra veckan rådde det, åtminstone i Sverige, en sällan skådad V90-feber. Nu tänkte vi dämpa de höga temperaturerna genom att fokusera på V90:s sedansyskon S90 som är modellen som efterträder den i Europa aningen trögsålda S80. I fjol tappade S80 nästan en fjärdedel av den försäljning som modellen uppnådde under 2014, och volymmässigt var det högst blygsamma siffror jämfört med konkurrenterna. 2 329 exemplar av S80 såldes i Europa under 2015.

Kan S90 ge Volvo ett uppsving i premiumsedanklassen och oss andra feber à la V90 genom att på allvar börja konkurrera med populära modeller som Audi A6, BMW 5-serie, Mercedes E-klass och för all del Jaguar XF? Vår utsände i Spanien, Hans Hedberg, tror, efter att ha kört ett antal mil i just S90, att Volvo kan vara något på spåren. Följ med Hans bakom ratten när han ger dig plus och minus hos nya Volvo S90 i utförandet T6 AWD, det vill säga den med turboladdad bensinmotor på 320 hästkrafter i kombination med fyrhjulsdrift. D5 AWD avverkade han ju som bekant i förra veckans film där vi fick följa med i V90.

Nu rullar vi!

Du vet väl att du kan läsa en rejäl provkörningsrapport av nya Volvo V90 i Teknikens Värld nummer 15/2016? Nu har du i alla fall koll på det. Ett smakprov på vad som komma skall läser du här. Är du hungrig efter mer så finns allt du kan tänka dig om nya Volvo V90 här och ännu mer här.