Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volvo S90 nådde inte ända fram i USA

På bilsalongen i Detroit i förra veckan presenterades vinnarna i North American Car of the Year 2017. Volvo S90 var en av finalisterna men klarade sig inte hela vägen över mållinjen, i alla fall inte som etta. Vann gjorde en amerikansk elbil.

Det blev ingen andra triumf för Volvo i Nordamerika. I fjol vann som bekant Volvo XC90 North American Truck of the Year 2016, men Volvo S90 lyckades inte ta sig hela vägen fram i årets North American Car of the Year. Av de tre finalisterna var det Chevrolet Bolt EV, som heter Opel Ampera-e i Europa, som samlade ihop flest poäng – 364 stycken.

S90 kom inte ens tvåa för det gjorde Hyundais lyxkryssare Genesis G90 med 105 poäng. På sista pallplats med 101 poäng hamnade den svenska sedanen som tillsammans med kombiversionen V90 redan har vunnit mängder med utmärkelser.

Det är 53 journalister från USA och Kanada som har röstat fram bilarna till respektive placering. Journalisterna var alltså inte eniga med teknikesvarld.se-besökarna (2 990 st) som hade Volvo S90 som favorit strax före Hyundai G90. Chevrolet Bolt EV stod inte högt i kurs vid vår omröstning.

Årets pickup, eller North American Truck of the Year 2017, tog Honda Ridgeline hem en storseger med 364 poäng. Två kom Ford F-serie Super Duty med 193 poäng och trea Nissan Titan med 72 poäng.

I suvklassen North American Utility Vehicle of the Year 2017 tog Chrysler Pacifica en övertygande seger med 300 poäng, framför nya Mazda CX-9 (135 poäng) och Jaguar F-Pace (125 poäng). Jaguar F-Pace kan i stället stoltsera med att den blev årets kvinnobil.

 Genesis G90 rankades högre än Volvo S90 av de nordamerikanska journalisterna...

... men det var Chevrolet Bolt EV som drog längsta strået och vann hela rasket.... men det var Chevrolet Bolt EV som drog längsta strået och vann hela rasket.... men det var Chevrolet Bolt EV som drog längsta strået och vann hela rasket.
... men det var Chevrolet Bolt EV som drog längsta strået och vann hela rasket.