Volvo S90 och V90 R-Design officiella

Volvo släpper inte allt på en gång. Först blev S90 officiell, därefter V90, sedan presenterades Polestar-optimeringsprogrammet till de båda modellerna och nu är det dags för R-Design-versionerna att träda fram.

Vi kunde redan i mitten av januari exklusivt visa er bilder på Volvo S90 R-Design, bilder som tydligt visade karossjusteringarna som gör både S90 och V90 lite sportigare. I dag, fem månader och två dagar senare, är S90 och V90 R-Design av Volvo officiellt presenterade.

Volvo skriver i pressmeddelandet att R-Design-versionerna av S90 och V90 har hämtat inspiration från Cyan Polestar Racings Volvo-tävlingsbilar, och att en central del i R-Design-utförandet är ett avancerat sportchassi som sägs ge en intensiv och förfinad körupplevelse i kombination med enastående väghållning.

– R-Design tillför extrem prestanda till våra eleganta herrgårdsvagns- och sedanmodeller i 90-serien genom en vinnande kombination av sportigare och mer dynamiska köregenskaper och stylingdetaljer som tydligt signalerar att det här är bilar med hög prestanda, säger Björn Annwall, Senior Vice President Marketing Sales and Customer Service på Volvo Cars.

LÄS OCKSÅ: Volvo ändrar uttalande efter denna artikel

R-Design på S90 och V90 innebär förändrad frontspoiler med lite aggressivare utseende, grill med tunna horisontala ribbor, matt silverlackerade ytterbackspeglar och nya Diamond Cut-fälgar med delvis mattsvart finish. Detaljer i svart pianolack utmärker både fronten och aktern.

Interiört betyder R-Design unika dekorlister med kolfiberliknande finish, speciell R-Design-ratt, skålade sportstolar, sportigare pedaler och speciella golvmattor. Belysningspaketet är dessutom förändrat för att markera R-Design-detaljerna på insidan.

Volvo berättar att S90 R-Design och V90 R-Design går att beställa redan nu, dock kan vi ännu inte hitta utrustningsnivån i bilbyggarfunktionen på Volvos webbplats.

Nu när S90 och V90 är officiella, har Polestar-optimerats samt fått R-Design återstår bara en liten detalj; de riktiga prestandaversionerna S90 och V90 Polestar.

Fler bilder på S90 och V90 R-Design hittar du i våra båda bildgallerier nedan, eller så klickar du här samt här.