Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volvo säljer som aldrig förr - redovisar rekordsiffror

Volvo Cars har släppt sin halvårsrapport för 2018 och det är en fin läsning för företaget. Över 300 000 bilar sålda hittills har lett till rekordsiffror.

När Volvo Cars presenterade sin halvårsrapport för 2018 är det en trevlig läsning för det svenska bilföretaget. Rörelsevinsten, 4,2 miljarder kronor, för det andra kvartalet under detta år har aldrig tidigare varit lika stor då den ökade med 28,6 procent jämfört med samma period förra året.

Till stor del beror detta på en kraftig ökning av försäljningen som var 170 232 bilar, vilket är en ökning med 14,6 procent.

Tillsammans med siffrorna från det första kvartalet går det att konstatera att Volvo, under det första halvåret, har haft en omsättning på 122,9 miljarder kronor. En ökning med 12,6 procent. Under 2015 sålde företaget för första gången över en halv miljon bilar, 500 127, och håller siffrorna i sig är de på god väg att slå den noteringen under 2018.

- Dessa resultat bekräftar att Volvo Cars nu är väl positionerat för en ny period av hållbar tillväxt globalt. Jag förväntar att vi ska slå försäljningsrekord även 2018, eftersom vi strävar efter att etablera oss som en diversifierad, global mobilitetsleverantör under vår nya vision Frihetskänslan, säger Håkan Samuelsson, koncernchef för Volvo Cars.

Foto: Patrik Lindgren / @ Patrik Lindgren

I och med att Volvo Cars har förnyat sitt modellutbud, som tagit emot väl av konsumenter, så är det inte svårt att förstå varför siffrorna är så bra. Att både Volvo XC40, som bland annat fick fem stjärnor i Euro NCAP i dagarna, och Volvo XC60 prisats som Årets Bil i Europa 2018 respektive Årets Bil Globalt 2018 påverkar inte heller det siffrorna negativt.