Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110210-volvo sauber c30110210-volvo sauber c30110210-volvo sauber c30
110210-volvo sauber c30 Foto: jean-jacques ruchti.fotograf

Volvo stämmer F1-stallet Sauber?

Alldeles nyss berättade vi att Ford har stämt Ferrari för att de använder modellbeteckningen F150 på sin tävlingsbil. Ska Volvo göra samma sak mot Sauber som döpt sin Formel 1-bil till C30?

Förra veckan presenterade Sauber sin Formel 1-bil C30 vilket är samma beteckning som Volvos minsta modell och även den de tävlar med i STCC och WTCC. Lite kuriosa i sammanhanget är att Sauber använder sig av en – Ferrari-motor!

Vi har sökt Volvos presschef men ännu inte lyckats få tag på honom. Enligt eurosport.se som varit i kontakt med presstalesman Jan-Åke Fröberg så säger han att Volvo ska titta på saken och att tvisten mellan Ford och Ferrari är allvarlig då F-150 i väldigt stor utsträckning är ett begrepp i USA.

1996 stod Volvo på andra sidan barrikaderna. Det var efter att de döpt vad vi i dag känner som S40 till S4, något som förargade Audi som redan hade lagt beslag på den beteckningen.


Uppdatering:

Volvos advokater sitter just nu med sina pannor i djupa veck och funderar på vad de ska göra med detta varumärkesintrång. Det uppger Volvo Personbilars presschef Bo Larsen som vi pratat med nu på förmiddagen.

Det är inte omöjligt att det blir en stämning.

Vi på Teknikens Värld har en mycket bättre lösning. Volvo går in som sponsor åt Sauber, passar ju jättebra med tanke på modellbeteckningen. När, om, sedan Marcus Ericsson eller någon annan möjlig kandidat är mogen för Formel 1 så finns redan konceptet med en stor svensk sponsor där!

Ferrari har för övrigt dragit tillbaka modellnamnet F-150 efter Fords hot om stämning. Bilen kommer nu i alla sammanhang att kallas för  Ferrari F150th Italia.

Läs mer