Volvo startar Drive Me London – stort testprojekt med självkörande bilar

Volvo Cars startar Storbritanniens största testprojekt med självkörande bilar när de sjösätter Drive Me London i början av 2017.

Volvo satsar stenhårt på självkörande teknik som ska ta plats i bilarna inom en ganska snar framtid. I Göteborg inleds under 2017 ett testprojekt, Drive Me, som går ut på att 100 självkörande Volvo-bilar på ska rulla på utvalda allmänna vägar i rikets näst största stad. Ett liknande projekt med omkring 100 bilar ska snart sättas igång i Kina. Men Volvo nöjer sig inte där.

I dag meddelar nämligen Volvo att de i början av 2017 sjösätter ännu ett testprojekt med självkörande, så kallade autonoma, bilar. Denna gång i Storbritannien. Projektet går under namnet Drive Me London och räknas som det största i landet.

FILM: Vi testar Volvos självkörande bil

Drive Me London skiljer sig från de andra projekten genom att det är riktiga familjer som kommer att köra bilarna på allmänna vägar. Först börjar man med halvautonoma bilar för att under 2018 ta in 100 helautonoma bilar.Under projektets gång kommer Volvo att samla in data från bilarna för att använda under utvecklingen. Försäkringsbranschens forskningscenter, Thatcham Research som är Volvos samarbetspartner i projektet, kommer att genomföra en teknisk analys av samtliga data från Volvos testflotta.– Autonom bilkörning är ett stort steg framåt när det gäller säkerhet. Ju fortare självkörande bilar kommer ut på vägarna, desto tidigare kan vi börja rädda liv, säger Håkan Samuelsson, vd och koncernchef.

https://youtu.be/bzQUFlyOD6g

Gilla på Facebook för fler videoklipp!