Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Xpedition Trucks Scania G410 XT är något helt annat än du är van vid
2 AV 2
Foto: Volvo Lastvagnar

Volvo testar vätgasdriven lastbil på allmän väg

Volvo Lastvagnar har börjat testa lastbilar med bränslecell på allmän väg. De kommer ut på marknaden om två år.

2018 presenterade Volvo Lastvagnar den första helt eldrivna lastbilen FL Electric. En lastbil som började säljas under 2019. Men Volvo satsar inte bara på konventionell eldrift.
Under förra året presenterades bränslecellsdrivna ellastbilar för första gången.

Nu har Volvo Lastvagnar börjat testa lastbilarna på allmän väg, något som skett i Kiruna-trakten.
– Lastbilar kör sju dagar i veckan och i alla väder. De tuffa förhållandena på allmänna vägar i norra Sverige, med is, vind och mycket snö, är en idealisk testmiljö, säger Helena Alsiö, VP Powertrain Product Management på Volvo Lastvagnar.

1 AV 2
Foto: Volvo Lastvagnar
2 AV 2
Foto: Volvo Lastvagnar

Drivlinan är utvecklad i samarbete med Daimler, och lastbilarna är utrustade med två bränsleceller. Tillräckligt för att leverera 300 kW.
Volvo har i nuläget sex olika eldrivna lastbilar i produktion, men med bränslecellsversionen vill man fylla ett tomrum. Enligt Volvo ska bränslecellsbilarna som tankas med vätgas lämpa sig bra för längre transportsträckor. Samt passa bra i områden där det saknas förutsättningar att bygga laddinfrastruktur för ellastbilar.

Planen är att de nya lastbilarna ska finnas kommersiellt tillgängliga från ”andra halvan av detta decennium”, alltså efter 2025. Innan dess kommer tester med ett antal utvalda åkerier att genomföras.

https://youtu.be/NharcSJBnqU