Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090527-volvo-the-game
090527-volvo-the-game
090527-volvo-the-game
090527-volvo-the-game

Volvo – The Game – nu kan alla ratta S60 Concept

Nu släpps Volvos alldeles egna racingspel. I Volvo – The Game kan tävla på två olika banor med sex olika Volvo-bilar – från racingklassikern 240 Turbo Group A till S60 Concept.

 I dagarna lanseras Volvo – The Game. Därmed kan nu vem som helst köra nya S60 Concept, fast bara virtuellt förstås. Det nya spelet släpps till PC och är helt gratis att ladda ned. För oss biltokiga är spelet en intressant möjlighet att köra ett flertal av Volvos klassiska racingbilar, för Volvo är det en minst lika intressant möjlighet att göra reklam som riktar sig till alla åldrar. Enligt Volvo är målet med spelet att nå en bred publik, en sjuåring ska kunna ha roligt, även om man bör vara något äldre för att utnyttja spelet fullt ut.

Volvo – The Game består av sex olika bilar som kan köras på två olika banor. Den stora stjärnan är naturligtvis S60 Concept. Men minst lika spännande är C30 som för närvarande tävlar i STCC, de gamla BTCC-bilarna S40 och 855 samt racingklassikern 240 Turbo Group A. De två banorna är Gothenburg City Track och, lite oväntat, Chayka strax utanför Kiev i Ukraina. Volvo – The Game uppges vara det enda racingspelet hittills som innefattar den ukrainska banan. Spelet har två nivåer. Dels kan man välja sin Volvo, köra mot sina egna tider och vara ensam på banan, dels kan man köra sin bil och tävla mot upp till elva datorstyrda konkurrenter.

Spelet har utvecklats av svenska SimBin Group som tidigare har gjort bland annat RACE - The WTCC Game, GTR Evolution och STCC The Game. Stor möda har självklart lagts på att få spelet så verklighetstroget som möjligt. De sex olika bilarna ska ha fått köregenskaper och motorljud som överensstämmer med de verkliga bilarna. Volvo 240 Turbo Group A har till exempel helt andra köregenskaper än nykomlingen Volvo S60 Concept. En självklar fråga blir då hur väl köregenskaperna för S60 Concept i spelet överensstämmer med kommande S60.

Även interiört ska bilarna i spelet stämma med verkligheten och för att få till de gamla bilarna invändigt fick spelutvecklarna bege sig till Volvos museum för att detaljstudera de gamla racinglegendarerna. Även ljudmässigt ska det stämma, en gammal S40 dammades till exempel av och startades upp på nytt för att motorljudet skulle kunna spelas in.

Spelet går att ladda ned via länken nedan.

https://youtu.be/7ESlrEARe4k?height=347&width=575

Extern länk

Ladda ned Volvo – The Game (570 MB)

Läs mer