Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091014-drive-stafetten
091014-drive-stafetten
091014-drive-stafetten
091014-drive-stafetten

Volvo utmanar kunderna i snålkörning

Nu på lördag, 17 oktober, går startskottet för någonting som Volvo har valt att kalla DRIVe-stafetten. De utmanar sina återförsäljares kunder genom att bjuda in dem till en snålkörning med nya V70 1,6D DRIVe.

I helgen är det premiär i bilhallarna för nya Volvo V70 1,6 DRIVe och för att locka extra många spekulanter till hallarna utmanar nu Volvo denna skara personer.

Med 109 hästkrafter och 240 newtonmeter ska V70 DRIVe klara sig med 0,49 liter per mil vid blandad körning och därmed skulle en tank diesel räcka för 140 mils körning.

För att lansera bilen samtidigt som man vill att fler ska upptäcka förträffligheterna med snålkörning bjuder Volvo nu in till DRIVe-stafetten. Volvo utmanar helt enkelt sina återförsäljare och deras kunder i snålkörning genom att från och med nu på lördag (17 oktober) tillhandahålla provkörningsbilar som är avsedda att köras en uppgjord slinga som tar mellan 15 och 20 minuter. Det gäller helt enkelt att hålla tungan rätt i mun och köra så snålt som möjligt. Volvo tror att de som uppnår de bästa resultaten är de som praktiserar körmetoden EcoSafe-driving.

– Vi tycker att detta är ett lagom lättsamt och roligt sätt att låta våra kunder få provköra nya Volvo V70 DRIVe. Stafetten sporrar dem att köra så snålt som möjligt och samtidigt upplever de bilens utmärkta köregenskaper, säger Mariella Delgado, marknadsföringsdirektör på Volvo Personbilar Sverige.

Vinner gör de kunder/spekulanter som kommer längst på en tank, det vill säga som har lägst förbrukning efter avklarad slinga. Tävlingen pågår i max två veckor och extra belöningar utlovas till dem som kör snålast. Vad det blir bestäms av varje enskild Volvo-återförsäljare.

OBS! Du som tänker anta utmaningen bör inte använda dig av körmetoden som syns på bilden ovan.

Läs mer