Volvo V60 Polestar Foto: Glenn Lindberg

Volvo utökar försäljningen av Polestar-bilar

Efter stora framgångar med Volvo S60 och V60 Polestar utökas försäljningen nu till 13 länder.

Försäljning av Volvo S60 och V60 Polestar har överträffat förväntad kundefterfrågan under gångna år och kommer nu att säljas i fler länder.

Under 2014 såldes Polestar-bilar i åtta länder, en siffra som nu blir högre då Polestar även kommer att säljas i mellanöstern då efterfrågan är stor.

Från och med i år kommer kunder i länder som Bahrain, Förenade Arabemiraten, Kuwait, Libanon, Oman och Qatar beställa S60 eller V60 Polestar.

– Vi är mycket glada att se den positiva responsen från kunder runt om i världen kring vår absoluta första produktionsbil. Detta markerar ännu en viktig milsten för Polestar, säger Christian Dahl, vd för Polestar.

– Volvo S60 och V60 Polestar säljer snabbare än vi förväntade oss och vi har som ett resultat av detta beslutat att expandera till nya marknader. Polestar fortsätter att vara en integral prestandapartner och detta är ett tydligt tecken på förtroende i potentialen av detta samarbete, säger Anders H. Gustavsson Vice President Special Vehicles på Volvo Cars Group.