Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volvo V60 är sommarens hetaste bil

Det råder köpfeber på bilmarknaden i Sverige. Mycket tack vare nya bonus malus systemet och den hetaste bilen av dem alla är Volvo V60. 

I dagarna gick Volvo ut med sina försäljningssiffror för det första halvåret 2018 och där kunde vi se att de har sålt bilar som aldrig förr.

Det märks även på den inhemska marknaden nu när Motorbranschens Riksförbunds (MRF) bilsajt Wayke analyserat marknaden för köp av nya och begagnade bilar under perioden 1 juni till 19 juli.

De tittade på hur lång tid olika modeller i snitt låg ute till försäljning innan en köpare slog till.

Och föga förvånande var årets juni månad väldigt stark rent försäljningsmässigt. Bilförsäljningen för juni har ökat med 73 procent jämfört med samma period förra året. Mycket tack vare de nya skattereglerna bonus malus som infördes den 1 juli. Då många köper nya bilar för att slippa de höjda skatterna och därmed även säljer sina begagnade bilar.

Enligt Waykes analys har tiotusentals bilar legat ute till försäljning och den absolut hetaste av dem alla är Volvo V60 följt av BMW X6 och Volkswagen Polo. På plats nio hittar vi även SAAB 9-3.

Någon elbil lyckades inte kvala sig in bland de tio mest sålda bilarna under sommarmånaderna men det kan det bli ändring på i framtiden.

- Jag tror nog att vi kan se en laddbar bil på listan redan nästa år. Försäljningen är fortfarande marginell men med tanke på miljöbilsbonusen på 60 000 kr som infördes 1 juli så kommer vi förhoppningsvis se en förändring. Får jag chansa så blir Nissan Leaf eller Toyota Rav4 Elhybrid först in på listan, säger Martin Fransson, vd på Wayke i ett pressmeddelande.

De tio snabbast säljande bilarna i sommar i Sverige

1.     Volvo V60

2.     BMW X6

3.     Volkswagen Polo

4.     BMW 5-serien

5.     Mercedes Benz GLC

6.     Skoda Octavia

7.     Peugeot Partner

8.     Volkswagen Caddy

9.     SAAB 9-3

10.   Subaru Outback