Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101014-volvo-v60-hybrid
101014-volvo-v60-hybrid
101014-volvo-v60-hybrid
101014-volvo-v60-hybrid

Volvo V60 blir första dieselhybriden – inte V70

Under utvecklingsarbetet av en hybrid-Volvo har det hela tiden handlat om V70. Men när tekniken nu börjar bli färdig tränger sig V60 före i kön och blir först ut med ett dieselhybridsystem.

Volvos första hybrid blir baserad på nya kombin V60 som Teknikens Värld redan har hunnit lägga vantarna på. När hybridtekniken är färdig för serietillverkning står V60 först på tur att ta del av tekniken. Det bekräftas nu av Volvo.

Ända sedan Volvo Personvagnar och Vattenfall inledde sitt samarbetsprojekt i januari 2007 har det mesta pekat på att storkombin V70 haft första tjing på hybridtekniken. V70 har använts som prototyp och testbänk under hela projektets gång och utvalda journalister har till och med fått provköra bilen. Men nu avslöjar alltså Volvo att det blir lilla V60 blir Volvos första hybridmodell och att den ska finnas ute på marknaden 2012

Volvo bekräftar att tekniken som är aktuell består av en dieselmotor och en elmotor som hjälps åt för att driva bilen framåt. Dieselmotorn ska driva på framhjulen medan elmotorn har ansvar för bakhjulen. Möjlighet till fyrhjulsdrift blir alltså en extra bonus. Så sent som för några veckor sedan inledde Saab ett samarbete med American Axle kring ett liknande system.

Volvos mål är att V60 med dieselhybridteknik ska dra cirka 0,19 l/mil och släppa ut mindre än 50 g/km. Det ska även gå att ladda batterierna i ett vanligt eluttag på fem timmar. Räckvidden vid körning enbart på el blir cirka 50 kilometer.

Läs mer