Foto: Illustration Mattias Rabe

Volvo V60 Polestar Polisbil – busets mardröm

Polisen har en mängd olika modeller i sina garage, men en riktig prestandaversion saknas. Volvo V60 Polestar Polisbil vore mumma för att kunna jaga ifatt det snabba buset.

Volvo V90 T6 AWD i all ära, men 320 hästkrafter och 0-100 km/h på 6,1 sekunder (polisbilar väger betydligt mer än en standardbil så den siffran är sannolikt för låg) skrämmer ingen som vill komma kvickt undan.

Kanske borde svenska polisen, i synnerhet trafikpolisen, göra som den italienska polisen? Italienarna har köpt in snabba bilar som få andra bilar kan matcha. I Italien föll valet på Lamborghini Huracán som med sin V10-maskin på 610 hästkrafter gör 0-100 km/h på 3,2 sekunder och 0-200 km/h på 9,9 sekunder.

Riktigt så långt behöver inte svenska polisen sträcka sig, framför allt går det inte om de får för sig att välja inhemskt. Om det ska vara svenskt finns det bara ett alternativ – Volvo V60 Polestar (och S60 Polestar som polisen i Australien köpt in). Den svenska prestandakombin har bara en tvålitersmaskin med fyra cylindrar, men den pumpar ur sig 367 hästkrafter och bjuder dessutom på riktigt bra väghållning tack vare Polestars framgångsrika år på racerbanor runt om i världen. 0-100 km/h på 4,8 sekunder och 0-200 km/h på 17,4 är inte fy skam för en kombi vars sedansyskon slog rekord runt Nürburgring.

Så vad säger du – borde svenska polisen satsa på V60 Polestar Polisbil för få in några snabba kärror i sitt stall? Observera att bilen ovan endast är en illustration.