Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101008-test Volvo V60
101008-test Volvo V60
101008-test Volvo V60
101008-test Volvo V60

Volvo V60 – test pågår

Teknikens Värld har lagt vantarna på Sveriges första Volvo V60 för att grundligt testa hur den står sig mot konkurrenterna. Vi slår testchef Hans Hedberg en pling för att stämma av läget.

Hej Hans! Volvo V60 är nästan på allas läppar. Nu har du den i dina händer också, Sveriges första exemplar om jag har förstått det rätt. 

– Yes, hämtade ut bilen i måndags. Då hade den gått 1,6 mil. Vi tog den genast ut till vår testbana för de sedvanliga grenarna så som älg-, accelerations- och bromstest.

Och nu har ni farit vidare?

– Vi har rullat norrut mot våra gamla husbilsmarker, flera av våra läsare känner förmodligen igen det. Vi är på Flatruet där Sveriges högst belägna landsväg går.

Då har ni redan avverkat rätt många mil i V60. Något du kan dela med dig av bilen utan att ta kål på testläsningen i tidningen som många väntar på?

– Alla vi i testlaget är överens om att den är komfortabel. Men vi är inte helt eniga om Volvo har tagit rätt väg med så mycket sportighet i en och samma bil. Men att den ser frän ut är vi däremot eniga om. Men jag tror Volvo ändå kan vara på rätt spår för att ha en chans att sätta BMW 3-serie och Audi A4 på plats. De är inga storlastare de heller. Och att V60 inte är det känns väldigt naturligt. V70 ska inte hotas och ska fortfarande vara valet för den som vill ha rikligt med utrymme.

Vad är det för motor i den V60 ni är ute och testar?

– Vi har valt D3-motorn på 163 hästkrafter plockade ur fem cylindrar om två liters volym. Vi är alla överraskade av den, sitter som handen i handsken i V60.

Vilka konkurrentbilar testas V60 mot?

– Det vill jag inte avslöja nu. Svaret på den frågan får våra läsare i testet som finns att läsa i Teknikens Världs nummer 23/2010 som finns att köpa den 28 oktober. Prenumeranter får den en eller två dagar tidigare.

Provkörningar