Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110317-volvo bi-fuel lastgolv110317-volvo bi-fuel lastgolv110317-volvo bi-fuel lastgolv
110317-volvo bi-fuel lastgolv

Volvo V70 AFV Bi-Fuel får större lastutrymme

Det var i slutet av 2009 som Volvo återigen kunde erbjuda miljömedvetna kunder en gasdriven bil, nämligen V70 AFV Bi-Fuel. Men helt friktionsfritt har det inte varit då kunder kritiserat bagageutrymmets tillkortakommanden. Nu råder AFV och Volvo bot på det.

När Volvo presenterade V70 AFV Bi-Fuel för drygt ett år sedan var det många som sa ”äntligen”, men lika många tyckte det var synd att gastankarna i bilen gav ett förhöjt bagagerumsgolv med 15 centimeter. Sedan lanseringen har kritiken växt sig starkare, framför allt från taxichaufförer och andra kommersiella brukare, eftersom det förhöjda golvet har påverkat lastförmågan och användbarheten.

Men nu har AFV – Alternative Fuel Vehicles i Göteborg – modifierat gastankarna. I stället för att ha tre större gastankar är V70 AFV Bi-Fuel, från och med mitten av april, försedd med fyra mindre tankar i kompositmaterial. Detta har medfört att man kunnat sänka lastgolvet med sex centimeter vilken ökar lastvolymen till 460 liter samtidigt som lucköppningens höjd ökar till 63 centimeter, något som möjliggör inlastning av vitvaror och köksskåp som normalt mäter 60 centimeter på bredden.

Volvo V70 AFV Bi-Fuel med sin 231 hästkrafter starka motor kommer cirka 25 mil på gas och 77 mil på bensin, alltså ungefär 102 mils total räckvidd.