Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080508-volvo-v70-r-design
080508-volvo-v70-r-design
080508-volvo-v70-r-design
080508-volvo-v70-r-design

Volvo V70 erbjuds med R-design

Nya Volvo V70 blir femte Volvo-modellen att erbjudas med det sportbetonade och fabriksmonterade tillvalspaketet R-design. Det innebär bland annat 18-tumsfälgar, kromade ändrör, sportchassi och sportstolar.

Herrgårdsvagnen Volvo V70 ses mest som praktisk, säker och skandinaviskt elegant. Med R-designpaketet som nu finns tillgängligt till bilen vill Volvo få sin storsäljare mer passionerad, extrovert och utmanande.

– Allt fler kunder efterfrågar bilar som uttrycker individuell smak och stil. Därför har Volvo Personvagnar tagit fram tillvalspaketet R-design som adderar en förfinad, sportig ”look” till övriga attraktiva egenskaper hos våra produkter, säger Gerry Keaney, Senior Vice President, Marketing, Sales and Customer Service vid Volvo Personvagnar.

R-designpaketet till Volvo V70 innehåller en lång rad utrustningsdetaljer om ska göra bilen mer iögonfallande. Exempel på sådana detaljer är backspegelkåpor och grilldetaljer i ”silk metal”-finish, 90-millimetersändrör i krom och specialdesignade femekrade 18-tums aluminiumfälgar. Invändigt är det i första hand de strama, sportiga läderstolarna i svart och nordiskt sval ”ceramic light” som drar till sig uppmärksamheten – tillsammans med de många aluminiumdetaljerna. Från instrumentpanelens aluminiuminlägg, vidare till mittkonsolen och dörrsidorna, sprider sig ett infräst cirkelformat dekormönster som ringar på vattnet.

– Dekormönstret i aluminiumdetaljerna ger interiören en mycket speciell, modern karaktär. Mönstret symboliserar hur den dynamiska R-designen genomsyrar hela bilen, och länkar samman både med stolarnas räfflade ytor och exteriörens många detaljer i ”silk metal”-finish, säger Maria Thunberg, ansvarig för Colour & Trim, Volvo V70 R-design.

R-designpaketet erbjuder också ett sportchassi för mer körglädje och hög kontroll i varje situation. Sportchassit har optimerats med hjälp av bland annat styvare krängningshämmare och bussningar samt lägre markfrigång för en mer direkt vägkontakt och en mer responsiv och belönande styrning. 

– Den stora utmaningen med detta R-designchassit har varit att kombinera tydlig körglädje med Volvos erkänt trygga egenskaper i dåliga vägförhållanden som kraftigt regn eller snö. Jag är dock övertygad om att vi har hittat rätt balans, säger Ekkehard Schwartz, Vice President Chassis and Vehicle Dynamics.

Volvo V70 R-design innehåller följande:

Grill i ”silk metal”-finish med R-designemblem. 

Dimljusdekor fram i ”silk metal”-finish. 

Backspegelkåpor i ”silk metal”-finish. 

Femekrade 18-tums aluminiumfälgar – Cratus. 

Svartanodiserade fönsterlister i aluminium. 

Bakluckespoiler i samma färg som karossen. 

Kromade synliga slutrör, 90 mm i diameter, 

Bakre färganpassad stötfångare med svart insert. 

Sportchassi, sänkt 20 mm fram och 15 mm bak. 

11 exteriörlacker att välja mellan. 

Sportstolar förstärkta med extra skum i säte och ryggstöd för en stabilitet och komfort. 

Kombiinstrument med R-designunik blå tavla. 

Sportratt med perforerat läder och R-designemblem. 

Sportpedaler i aluminium. 

Klädsel i smooth-läder med färgkombinationen off-black och ”ceramic light” samt präglat R-designemblem i ryggstöden. 

Specialdesignad mittkonsol och unikt dekormönster. 

Växelväljare i perforerat läder.

Off-black sportmattor.

Läs mer