Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volvo V90 Cross Country - första bilderna!

Nu har Volvo publicerat de första bilderna på nya V90 Cross Country. Skogsmulle-Volvon är tillbaka, och snyggare än någonsin!

För några dagar sedan fick vi se den första officiella teaser-bilden på nya V90 Cross Country. Nu har Volvo gett oss en hel drös med bilder och information.

Bilderna är tagna på Island, med motivering från Volvo att Island är en riktig utmaning för både bil och förare. Alltså helt perfekt för nya V90 Cross Country, som har höjd markfrigång och fyrhjulsdrift. 

Klassiska designelement från tidigare Cross Country bilar finns kvar. Bland annat hasplåten fram och de breddade hjulhusen (som går att färgmatcha) är detaljer vi känner igen från tidigare. De svarta plastsjoken som löper längs nederkanten på karossen känns också igen, men är mer slimmade nu än någonsin tidigare.

Fyra körlägen kommer att finnas i V90 Cross Country; Comfort, Eco, Off-Road och Individual. De tre första förklarar sig själva, och används beroende på vilken form av körning du vill göra. Tycker du inte att något av de lägena passar finns Individual-läget där du kan anpassa inställningarna precis som du vill.

Precis som i S90 och V90 kan V90 Cross Country utrustas med Pilot Assist-systemet som kan korrigera styrningen i farter upp till motorvägshastighet. Dessutom är bilen utrustad med City Safety-systemet, som hjälper till att undvika olyckor genom att bromsa för till exempel cyklister och fotgängare. I GPS-väg kan du utrusta bilen med Volvos "Sensus Navigation"-system som på ett enligt Volvo "mänskligt och naturligt" sätt hjälper dig att hitta rätt.

Även interiören har en rad nyheter. CleanZone-systemet är ett fyndigt system som ser till att luften inne i kupén är renare än den utanför genom att filtrera partiklar utifrån. Skulle det vara så att utsläppsnivåerna utanför bilen stiger så stängs automatiskt luftventilerna. Ett stort panoramatak sträcker sig från framstolarna till baksätet och ser till att det kommer in rejält med ljus i kupén.

Utöver bilderna (som ni ser i ett galleri nedan) finns en treminuters film som visar upp bilen. Den kan du se här.

Mer information och specifikationer kommer ikväll när Volvo officiellt presenterar modellen.