Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volvo V90 Cross Country – första officiella bilden

Det är inte många dagar kvar till det är dags för Volvo V90 Cross Country att träda in på scenen. Här är första bilden.

https://youtu.be/dDsoBugpWLY

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Vad kan vi då utläsa av den korta bildsekvens vi får ta del av i filmen ovan? Att V90 Cross Country har en betydligt mindre andel plast nosen jämfört med företrädaren XC70 men även mindre än vad V40 Cross Country har. Det är till och med mindre än vad som finns på V60 Cross Country, det är mer i stil med vad XC90 i Rugged Luxury-utförande erbjuder.

Vi ser också att hasplåten, som förmodligen inte är en plåt i ordets rätta bemärkelse, även fungerar som en designdetalj då den sträcker sig upp mot stötfångaren och ut mot kanterna, ovanför dimljusen.

Volvo V90 Cross Country blir inte lika "plastig" som sin föregångare XC70. Tur att denna illustration inte stämmer överens med verkligheten, eller?Volvo V90 Cross Country blir inte lika "plastig" som sin föregångare XC70. Tur att denna illustration inte stämmer överens med verkligheten, eller?Volvo V90 Cross Country blir inte lika "plastig" som sin föregångare XC70. Tur att denna illustration inte stämmer överens med verkligheten, eller?
Volvo V90 Cross Country blir inte lika "plastig" som sin föregångare XC70. Tur att denna illustration inte stämmer överens med verkligheten, eller? Foto: Illustration: Mattias Rabe

Jämfört med en vanlig V90 skiljer sig frontens nedre parti ganska kraftigt. Grillen skiljer sig också då den ser ut som den på konceptbilen Concept Estate.

Vid en första anblick ser XC70:s efterträdare inte lika stryktålig ut – på gott och ont. Det goda är att V90 Cross Country antagligen kommer att uppfattas som elegantare än sin föregångare.

Premiär för Volvo V90 Cross Country är det nästa vecka. Håll ögonen på teknikensvarld.se om du inte vill missa något.