Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volvo V90 – fler officiella bilder

Internet kan inte hålla sig – nu har ännu fler bilder på nya Volvo V90 hamnat på världens vida nät.

I januari avslöjade teknikensvarld.se Volvos nya kombimodell V90 som ersätter V70. Så sent som i förra veckan avslöjades bilen än mer i form av fler bilder som dessutom var Volvos officiella. Nu är det dags igen, tack vare en skarpsynt och snabbtänkt teknikensvarld.se-besökare (tack, Filip!) kan vi nu visa er ytterligare några officiella bilder på V90 som Volvo själva tydligen råkat läcka ut för en kort stund.

På bilden ovan bjuds vi på en helt ny vinkel, bilen ses från sidan med en svag vinkling mot fronten. Här syns den sluttande D-stolpen tydligt, ett designtilltag som redan har stöts och blöts i kommentarsfält världen över, kanske framför allt i Sverige. Många är oroade över att de sluttande bakre takstolparna inkräktar på bagageutrymmet, och visst gör de det, men med tanke på att V90 är ungefär 15 centimeter längre än dagens V70 (totalt cirka 496 centimeter) lär utrymmet ändå vara väl tilltaget. Normalutrymmet, om man kan kalla det så, lär rymma minst de 575 liter som V70 fixar.

Bilden här, den bakifrån, visar egentligen ingenting nytt jämfört med motsvarande bild förra veckan. Skillnaden är att vi får se rumpan i sin riktiga miljö, det vill säga på vägen.

Bilden avslöjar också att det handlar om en V90 T6 AWD Inscription, det vill säga en bil för 503 900 kronor. Prislappen har vi kommit fram till genom att lägga på 10 000 kronor på priset för en S90 T6 AWD Inscription. Kombitillägget är enligt våra källor just 10 000 kronor.

Under huven på denna bil sitter det en rak fyra på 2,0 liter som med kompressor- och turbomatning når upp till 320 hästkrafter som via en åttastegad automatlåda når ut till alla fyra hjulen. Denna motor utgör också grunden till kommande V90 T8 AWD Twin Engine, laddhybriden med 407 hästkrafter.

V90 T6 AWD lär klara av 0-100 km/h på 6,0 sekunder, eller däromkring, med tanke på att motsvarande sedanmodell, S90 T6 AWD, gör sprinten på 5,8 sekunder.

Denna bild har många säkert redan sett på Volvos Facebook-sida.Denna bild har många säkert redan sett på Volvos Facebook-sida.Denna bild har många säkert redan sett på Volvos Facebook-sida.
Denna bild har många säkert redan sett på Volvos Facebook-sida.

Med det är inte bara effekt som gäller i nya V90. Två dieselmaskiner vet vi är aktuella då de presenterats till S90, det vill säga D4 och D5 med 190 respektive 235 hästkrafter. Men det kommer dessutom en mindre dieselspis i form av D3 (ska även kunna kombineras med AWD-fyrhjulsdrift) som kommer att utgöra basmodellen på dieselsidan. Denna är även modellversionen som ska locka tjänstebilsförarna till att inte välja andra märken på marknaden.

Den 18 februari har Volvo V90 smygvärldspremiär i Stockholm, med andra ord om bara två dagar. Stor världspremiär blir det på bilsalongen i Genève i början av mars.

Så även denna som också finns på Volvos Facebook-sida.Så även denna som också finns på Volvos Facebook-sida.Så även denna som också finns på Volvos Facebook-sida.
Så även denna som också finns på Volvos Facebook-sida.