Foto: Zolland Design

Volvo V90 Shooting Brake kan få en viss tysk att svettas

Nu när Volvo har visat upp både S90 och V90 samtidigt som coupén C90 har lagts på is börjar tankarna föras åt ett annat håll – Shooting Brake-hållet.

Kan Mercedes med CLS skapa en habegärlig Shooting Brake så kan Volvo med V90 göra detsamma. Den svenska biltillverkaren har ju för avsikt att utmana tyskarna på allvar, då bör man också göra det på alla plan.

En som antagligen har fått Volvo-ledningen att – åtminstone för en stund och om de inte redan har gjort det – tänka i dessa banor är Bo Zolland i Umeå som är erkänt duktig på att formge bilar, båtar och mycket annat. Vi har många gånger visat upp hans alster här på teknikensvarld.se och inte sällan har ni besökare gått upp i spinn, inte minst efter att ha sett Bo Zollands olika Volvo-tolkningar och – kanske framför allt – den Jaguar F-Type-liknande Lyonheart K som finns att köpa.

Foto: Illustration: Zolland Design

Så vad tycker du? Bör Volvo spinna vidare på ett Shooting Brake-koncept baserad på nya V90? Eller ska de hålla sig till S90 och V90 och kanske eventuellt C90 tillsammans med syskonen C40 och C60?

Originalet från 1973, här av årsmodell 1973. 1800 ES, Volvos enda Shooting Brake hittills (om man inte räknar in 480 och C30 som vissa gör, dock inte vi just nu).

Det är inte helt främmande för Volvo att göra en Shooting Brake-modell, de har nämligen haft en i sitt modellprogram tidigare; 1800 ES. Denna tredörrars kombi från 1972 är i dag hett eftertraktad och dessutom mer Shooting Brake-äkta i och med att den saknar bakdörrar. Bo Zolland har för övrigt gjort en tolkning av just 1800 ES.

Fler bilder hittar du i bildgalleriet nedan.