Volvo visar S90 Excellence med Lounge Console

I dag öppnade bilsalongen i Peking och bland alla nya bilar ämnade för den kinesiska marknaden finns även Volvo representerade i form av ett koncept – interiören av kommande S90 Excellence visas upp.

https://youtu.be/AT6TlWHNCtQ

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Skruvar vi tillbaka klockan ett år möts vi av Volvo XC90 Excellence i Peking, märkets nya suv i lyxförpackning som också visades upp för Europa för ett par månader sedan. Skruvar vi fram klockan till dagens datum igen möts vi av Volvo Excellence i Peking än en gång, men nu handlar det om kommande lyxversionen av sedanen S90. Vi får dock inte se helheten utan det som ställs ut är interiören allena.

– Vi fick så mycket positiva reaktioner på vårt första Lounge Console Concept i Volvo XC90 att vi ville ta ett steg närmare verkligheten i en S90 Excellence-interiör. Med den här interiören har vi velat göra ett konstverk, en skulptur. Många av våra koncept har vi sedan gjort verklighet av, säger Robin Paige, Vice President Interior Design på Volvo Cars.

Volvo S90 Excellence Interior Concept

Baksäteslayouten består, precis som i XC90 Excellence, av två fåtöljer i stället för en hel soffa. Dessa båda fåtöljer, som har samma grundstomme som framstolarna men med andra nackstöd, innehåller elektriskt justermån, ventilation och massagefunktion. De hålls åtskilda av en mittkonsol som är en form av förlängning av den främre mittkonsolen. Här finner man mugghållare som både kan kyla och värma innehållet, ett litet infällbart laptopbord, kylskåp i armstödet, två handblåsta kristallglas från Orrefors och möjligheter till att styra bland annat luftkonditioneringssystemet.

Konceptinteriören som visas i Peking är dessutom av Lounge Console-typ, det vill säga där det främre passagerarsätet är bortplockat till förmån för extra utrymme för passageraren i höger fåtölj i bakre raden. Där främre stolen normalt är placerad finns i stället en fotpall som även fungerar som förvaringsutrymme. Fotpallen hyser också ett uppfällbart arbetsbord och en 17 tum stor skärm för att kunna hålla kontakt med omvärlden eller för avkoppling framför exempelvis en filmstreamingtjänst.

Volvo S90 Excellence Interior Concept

– Vi gör saker annorlunda på Volvo Cars – det har vi alltid gjort. Vår syn på interiördesign syftar till att ge en lyxig och lugnande upplevelse. Grunden för skandinavisk design handlar uteslutande om öka kundernas upplevelse, och detta är Volvo Cars bäst på, säger Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design at Volvo Car Group.

Volvo har ännu inte, åtminstone inte officiellt, tagit ett beslut om att förverkliga Volvo S90 Excellence. Men uppgifter från våra källor pekar på att lyxmodellen kommer, då som S90L T8 Twin Engine

 med förlängd hjulbas men kanske också med normal hjulbas. Om S90 Excellence blir av kommer Kina att vara huvudmarknaden och det är högst tveksamt om den når svensk mark.

https://youtu.be/6u2niD_gBeI

Gilla på Facebook för fler videoklipp!