Volvo XC40 säljs i – klädbutik

Volvo vill nå en ny kundgrupp och säljer därför suven XC40 via en klädbutik på nätet.

Inte nog med att Volvo lät världspremiären av XC40 äga rum i samband med den stora och internationella modeveckan i Milano i september förra året, nu har Volvo dessutom börjat sälja suven via nätbaserade modebutiken Aplace (som också har några få fysiska butiker i Stockholm och Malmö).

Det nya greppet har man tagit till för att nå en ny målgrupp av kunder som annars kanske inte hade observerat Volvos minsta suv bland allt informations- och reklambrus som finns på Internet. Att en ny målgrupp är i sikte är extra tydligt då det är Care by Volvo-konceptet som presenteras, det vill säga Volvos ”nya” sätt att äga en bil, med andra ord en form av leasing. Från 5 799 kronor i månaden kostar XC40 om man väljer Care by Volvo-varianten. Frågan är bara hur många av Aplace-kunderna som lägger en t-shirt eller en handväska i kundkorgen för att sedan klicka till sig en bil för nästan sex papp i månaden.

En annorlunda syn i en klädbutik på nätet... Fordon blandas med kategorier som kläder, skor och accessoarer.

Fler XC40-versioner

För en vecka sedan var det stor lanseringshelg för Volvo XC40. Då passade Volvo även på att lansera fler modellversioner av modellen vilket gav XC40 ett betydligt lägre instegspris på 293 900 kronor, 105 000 kronor lägre än det tidigare instegspriset. Prislappen gäller alltså de kunder som fortfarande önskar äga sin bil på det gamla vanliga sättet (som förvisso går att finansiera på andra sätt, exempelvis banken).

Missa inte att läsa vårt stora test av just Volvo XC40 som du hittar i Teknikens Värld nummer 4/2017, en tidning som just nu finns att köpa i de flesta butiker runt om i landet.