Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080812-xc60-begagnad080812-xc60-begagnad080812-xc60-begagnad
080812-xc60-begagnad Foto: Henrik Ottosson

Volvo XC60 spås bli het på begagnatmarknaden

Nya Volvo XC60 har knappt börjat säljas, men redan har analytikerna räknat ut vad den kommer att kosta som begagnad. Framtiden ser ljus ut för XC60, mycket utrustning och en attraktiv design tros göra XC60 bäst i klassen.

Bilmarknadsanalytikerna på EurotaxGlass’s och CAP har räknat på hur bra Volvo XC60 kommer att stå sig på andrahandsmarknaden. Både EurotaxGlass’s och CAP tror på en positiv framtid för XC60. Värdet på XC60 tros stå sig riktigt bra, främst på grund av attraktivt design, dess innovativa och tilltalande konstruktion och höga utrustningsnivå.

Efter 3 år eller 10 000 mil tror CAP att XC60 i både 2,4D- och D5-utförande når ett andrahandsvärde som motsvarar 45 procent av nypriset. EurotaxGlass’s beräknar å sin sida att XC60 2,4D kommer att behålla 46 procent av nybilsvärdet efter 3 år eller 10 000 mil, medan D5-versionen står sig något bättre med 47 procent av nypriset. Om dessa prognoser visar sig stämma går XC60 upp i topp i sin klass. Därmed skulle den slå populära konkurrenter som Land Rover Freelander och BMW X3. Det bör påpekas att de resultat EurotaxGlass’s och CAP har räknat fram är genomsnittliga resultat. Det återstår att se hur XC60 klarar sig på specifika marknader och den svenska i synnerhet. EurotaxGlass’s menar också att den större XC90 har klarat sig relativt bra och att XC60 troligen kommer att följa samma spår på begagnatmarknaden.

– Vi har sett att XC90 prismässigt har stått sig väldigt bra på begagnatmarknaden och vi tror att XC60 kommer att fortsätta på den linjen. Suvmarknaden har drabbats av stora prisfall den senaste tiden men XC60 är en premiumprodukt med modern design och en hög grundutrustningsnivå och vi är övertygade om att den blir framgångsrik på begagnatmarknaden, säger Jason King, marknadschef på EurotaxGlass’s.

Samtidigt som EurotaxGlass’s och CAP presenterar sina analyser rapporteras det om fortsatt prisras på begagnade suvar i Sverige. Andrahandsvärdet på en bensindriven suv uppskattas ha minskat med tio procent bara sedan årsskiftet. Höga bensinpriser och ökat miljömedvetande anges som huvudorsaker till bilspekulanternas kyliga inställning till bensindrivna suvar.

Läs mer

TV-TV

Provkörning