Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091203-volvo xc60 itoty091203-volvo xc60 itoty091203-volvo xc60 itoty
091203-volvo xc60 itoty

Volvo XC60 Truck of the Year 2010

Volvo XC60 fortsätter att kamma hem prisbuckla efter prisbuckla. I går kväll svensk tid erövrade Volvos crossover den internationellt tunga titeln International Truck of the Year 2010. Prisutdelningen ägde rum i Volvos monter på LA Auto Show.

I går kväll fick vd:n för Volvo Cars of North America, Doug Speck, ta emot ett prestigefyllt pris i form av International Truck of the Year 2010. Anledningen till detta var att juryn för International Car of the Year ansåg Volvo XC60 vara det bästa som ställdes upp i det över tio fordon starka startfältet som bestod av crossovers, suvar och lastbilar.

– Detta kommer som en mycket fin final på vad som har varit ett helt fantastiskt år för Volvo. XC60 har inte bara hyllats i medierna. Den har dessutom blivit mycket väl mottagen av våra kunder, sa Doug Speck när han fick ta emot utmärkelsen.

Juryn som utsåg Volvon till en vinnare består av representanter för de 19 främsta motorinriktade tidningarna, tidskrifterna och webbplatserna i USA och Kanada. När de gör sina val följer de International Car of the Years motto som lyder ”belöna bilar som återspeglar en emotionell koppling mellan bilen och konsumenternas livsstil”.

– Utnämningen handlar inte om motorstyrka och prestanda. Den handlar om hur bilarna återspeglar vår personlighet, livsstil och självbild, en attityd som de flesta konsumenter kan identifiera sig med, berättar Courtney Caldwell som är skaparen och ledaren bakom organisationen International Car of the Year som funnits sedan 1997. Han är dessutom chefredaktör för amerikanska Road & Travel Magazine.

Men innan en bil kan vinna måste den bli nominerad och godkänd av International Car of the Years nomineringskommitté som gör en bedömning som utgår från ett antal viktiga kriterier. Bilen måste vara ny eller ha genomgått en grundlig ansiktslyftning, den måste finnas ute till allmän försäljning senast den 16 november 2009, som är juryns deadline, och den får inte tidigare ha varit nominerad till något av International Car of the Years priser.

– Detta är ett av världens mest prestigefyllda motorpris. Vi är mycket stolta över att vinna det för vår bästsäljare XC60, säger Stephen Odell, chef för Volvo Personvagnar.

International Truck of the Year 2010 var Volvo XC60:s tjugonde utmärkelse sedan den introducerades på Europamarknaden i slutet av förra året.

Läs mer

Test och provkörningar