Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volvo XC60 utsedd till årets suv i Texas

Nu har även nya XC60 börjat roffa åt sig utmärkelser, men denna kan anses komma från lite oväntat håll. Volvos mellanstora suv har nämligen utsetts till årets suv i Texas.

Att gamla Volvo XC60 var populär i USA är vida känt, att nya XC60 förmodligen kommer att följa i föregångarens fotspår är ingen direkt vild gissning. Men att nya generationen skulle göra så pass stort intryck att självaste Texas-borna, kända för att älska stora suvar och pickuper, tar den till sina hjärtan, det är överraskande.

Nu har nya Volvo XC60 gått och blivit årets suv i Texas 2018. Det är delstatens motorjournalister, som ingår i organisationen Texas Auto Writers Association (TAWA), som har utsett den svenska mellanklassuven till årets vinnare. I ett gemensamt uttalande säger de sig vara imponerade av XC60:s balans och prestanda, av effektiviteten i T8 Twin Engine-laddhybriddrivlinan samt hur Sensus Connect-infotainmentsystemet fungerar.

– Det borde finnas få tvivel om att Volvo XC60 har satt nivån i segmentet och att den förtjänar en plats på bilköparens önskelista, säger TAWA:s ordförande Nic Phillips.

– Volvo är väldigt stolta över att få detta otroliga erkännande av helt nya XC60 från TAWA. XC60 tar all den prisbelönta tekniken från XC90 till ett ännu mer populärt marknadssegment, säger Anders Gustafsson som är vd för Volvo Car USA.

Bland tidigare vinnare av årets suv i Texas hittar vi exempelvis Nissan Armada (2017), Ford Explorer (2016) och Jeep Grand Cherokee (2015, 2014 och 2013).

I fjol utsågs storebror Volvo XC90 till ”CUV of the Year Texas 2017”. Den vann alltså inte suv-klassen utan, lite märkligt, crossover-klassen.