Volvo XC90 Excellence – lyxigaste svensken i Genève

Många anser att nya Volvo XC90 är lyxig i sig, men den spekulant som är ute efter lyx bör välja versionen där extra lyx har satts i fokus. Nu debuterar XC90 Excellence i Europa.

https://youtu.be/Vo5l7IYVn3Y

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I april förra året visade Volvo upp XC90 i Excellence-utförande. En extra lyxig version av märkets stora suv, först och främst ämnad för direktörer och personer på högt uppsatta positioner i samhället, och kanske inte barnfamiljen som åker till dagis och affären fram och tillbaka.

Nu är det Europapremiär för XC90 Excellence. Nere på bilsalongen i Genève står den för allmän beskådan med start i morgon den 1 mars.

Förutom extra mycket läder, kristallglas från Orrefors, kylskåp, vikbord och mycket annat pråligt innehåller Excellence-versionen inget baksäte, utan i stället är det två separata stolar som åtskiljs av redan nämnda kylskåp. Stolarna är alltså individuellt ställbara och innehåller dessutom massagefunktion och specialdesignade nackstöd.

Det är dock oklart om Volvo här i Europa erbjuder Excellence-versionen med Lounge Console-tillägget där främre passagerarsätet byts ut mot en lyxig fotpall för att passageraren i högre bakstolen ska kunna sträcka ut ordentligt på resan.

Volvo Xc90 Excellence är också extra ljudisolerad för störningsfria tupplurar i de bakre stolarna samt är försedd förstärkt ljudanläggning från Bowers & Wilkins. Självklart kan systemet kontrolleras av de bakre passagerarna.

XC90 Excellence erbjuds endast med motoralternativet T8 Twin Engine där T6-bensinmotorn på 320 hästkrafter står för kraften tillsammans med en elmotor på 88 hästkrafter.

– XC90 Excellence erbjuder en storslagen och lyxig upplevelse.Det är vår toppmodell i XC90-serien och vi har märkt av ett stort intresse från våra bättre bemedlade kunder, säger Björn Annwall, Senior Vice President Marketing, Sales and Service på Volvo Cars.

Du som är sugen på en XC90 Excellence kan inte gå in till närmare Volvo-handlare och beställa. Modellversionen säljs nämligen i nuläget enbart online, det vill säga på webben, och för tillfället endast i Schweiz, Frankrike, Belgien och Luxemburg. Senare i vår blir den även tillgänglig online för kinesiska kunder. Senare under året blir det möjligt att köpa den även på andra marknader runt om i världen, bland annat USA (och Sverige får vi förmoda), och då fungerar det även att gå in till handlarna.