Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Volvo XC90 R-Design officiell

Årets största svenska bilnyhet blir nu lite sportigare. Bara några veckor efter XC90-avtäckningen presenteras Volvo XC90 med R-Design.

Tidigare i veckan läckte en suddig bild på XC90 med R-Design ut på nätet men nu är det äkta vara som gäller. Volvo presenterar nu R-Design-versionen av nya XC90 och det rör sig som tidigare inte om en vässad sportmodell utan endast om ett utrustningspaket som får XC90 att se lite sportigare ut.

I fronten syns R-Design-paketet på grillen och frontspoilern som får större luftintag. Fönsterramarna i silkesmatt metall, dubbla infällda avgasutblås , backspegelkåpor i matt silver och blanka detaljer på taket särskiljer också R-Design-modellen. R-Design-fälgar i två olika designer och 20- eller 22-tum finns att välja mellan.

På insidan märks R-Designen i form av sportstolar klädda i nubuck och perforerat läder, ratt klädd i perforerat läder, ny växelspaksknopp, nya pedaler, golvmattor och belyst tröskeldekor. Instrumenteringen får dessutom ett särskilt R-Design-tema. Även på nyckelklumpen ska man kunna se att man har en R-Design-bil.

R-Design blir ett av fyra utrustningsalternativ till nya XC90, utöver Kinetic (erbjuds ej i Sverige), Momentum och Inscription.