Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Volvo XC90 T8 Twin Engine 2015
Volvo XC90 T8 Twin Engine 2015
Volvo XC90 T8 Twin Engine 2015
Volvo XC90 T8 Twin Engine 2015

Volvo XC90 utsedd till årets suv i USA

Nya Volvo XC90 har erövrat ytterligare en tung titel, nämligen amerikanska Motor Trends ”SUV of the Year”.

Volvos nya bidrag i suvklassen, XC90 generation två som hade premiär för sisådär 15 månader sedan och vars marknadslansering ägde rum i början av 2015, har höjt på mångas ögonbryn och öppnat upp många ögon. Den lilla biltillverkaren från det lilla landet Sverige har byggt en bil som hyllas runt om i världen.

XC90 har redan vunnit utmärkelser, och nu kan Volvo lägga till ytterligare en tung skalp som kan placeras i prisskåpet på Hisingen. Nya XC90 utsågs nämligen i natt till ”SUV of the Year 2016” (årets suv) av amerikanska tidningen Motor Trend. En titel som bland annat tilldelats Honda CR-V, Subaru Forester, Mercedes GL, Range Rover Evoque och Porsche Cayenne de senaste åren.

Men nu är det alltså svenskt överst på pallen – igen. Gamla XC90 lyckades nämligen med samma triumf för tolv år sedan. Första generationen blev nämligen Motor Trends ”SUV of the Year 2003”.

Läser man vad Motor Trend skriver om nya XC90 och deras motivering till varför den svenska bilen vann så är det rad efter rad med positiva omdömen. Allt från XC90:s bilnyckel till den nya SPA-plattformen hyllas. Till och med Volvos fyrcylindriga motor (T6 i det här fallet) omnämns i väldigt positiva ordalag – detta i ett land där åttacylindrigt fortfarande dominerar snacket. Laddhybridversionen T8 Twin Engine omnämns också, men Motor Trend hann inte få denna modellversion levererad i tid för att den skulle få vara med vid nomineringarna till årets suv.

Här kan du läsa vad Motor Trend har att säga om nya Volvo XC90.

I januari har XC90 chansen att bli utsedd till ”Truck of the Year 2016” på Detroitsalongen.