Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volvo XC90 utsedd till Truck of the Year 2016

Volvo har lagt beslag på ytterligare en tung titel, nya XC90 blev nämligen för bara ett par minuter sedan utsedd till Truck of the Year 2016 på bilsalongen i Detroit.

Tolv bilar var nominerade till Truck of the Year 2016 varav en var nya Volvo XC90. För en dryg månad sedan gallrades det bland bilarna i fältet och tre tog sig till final; Honda Pilot, Nissan Titan XD och Volvo XC90. Det såg bra ut på förhand och XC90 var favorittippad av många, men skulle det hålla?

För bara några minuter sedan, i samband med invigningen av årets bilsalong i Detroit, utropades vinnaren – och det blev ingen mindre än nya Volvo XC90 som plockade hem titeln mitt framför näsan på de båda japanerna. XC90 är därmed Truck of the Year 2016, en tung titel som förmodligen kommer att göra modellen än mer populär världen över, framför allt i USA där den redan är Volvos bäst säljande modell.

Nya XC90 rullar därmed i gamla XC90:s hjulspår. XC90 generation ett utsågs nämligen till Truck of the Year 2003.

I den bredare klassen Car of the Year 2016 var det Honda Civic som drog det längsta strået framför de båda andra finalisterna Chevrolet Malibu och Mazda MX-5.

Både Honda Pilot...
... och Nissan Titan XD fick se sig besegrade av XC90 i finalen.