Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090327-steve-mattin-volvo
090327-steve-mattin-volvo
090327-steve-mattin-volvo
090327-steve-mattin-volvo

Volvos designchef Steve Mattin slutar!

Helt oväntat kommer nu i eftermiddag beskedet att Volvo Personvagnars designchef Steve Mattin slutar sitt arbete hos den svenska biltillverkaren!

Efter att ha jobbat på Mercedes i nästan två decennier påbörjade Steve Mattin sitt nya jobb som designchef på Volvo Personvagnar under maj 2005. Då sade han till Göteborgs-Posten att han skulle bli kvar på företaget resten av sitt liv. Så blir det inte då bomben nu släppts – Steve Mattin slutar på Volvo Personvagnar. Uppgifterna bekräftas av Volvo PV:s presschef Maria Bohlin.

Det är en märkligt vald period att som designchef lämna företaget med tanke på att det är först nu som Steve Mattins formspråk och kommande kännetecken börjar slå igenom i form av kommande Volvo S60 och V60 (som du kan läsa om och se skisser på i senaste numret) samt nya XC60. Han ligger även bakom, förutom designspråket, det utspärrade Volvo-emblemet på bilarnas bakstam samt det nya stora järnmärket i grillen.

Hans Hedberg, testchef på Teknikens Värld, om dagens besked som kom som en blixt från klar himmel:

– Detta var överraskande! Just nu när han har byggt upp sin designorganisation som verkar fungera och samtidigt som man delvis har hittat ett nytt formspråk.

Det verkar nästan ha gått mode i att avsluta sina nuvarande anställningar inom bildesignbranschen. I februari slutade Chris Bangle på BMW och för elva dagar sedan gick Karim Habib från BMW till Mercedes. Läs mer om detta via länkarna nedan.

På bilden ovan är det Steve Mattin till vänster om Teknikens Världs Hans Hedberg. På bilden här under syns Steve Mattin till höger tillsammans med sin senaste skapelse S60 Concept.

Läs mer