Volvos Robin Page årets interiördesigner – nya XC90 bäst interiör

För drygt två år sedan värvade Volvo Bentleys interiördesigner Robin Page. Nu har han prisats för att vara den mest framstående i branschen, samtidigt som nya XC90 vann pris för bästa interiör 2015.

På Automotive Interior Expo Awards 2015 i Stuttgart drog Volvos interiördesigner Robin Page det längsta strået i branschen när han utsågs till årets interiördesigner – Interior Designer of the Year.

– Priset betyder mycket. Interiördesignen i XC90 återspeglar ett paradigmskifte hos Volvo Cars. Vårt mål är att skapa en genomgående känsla av lyx. Det innebär att vi använder naturmaterial, som trä, läder och kristall, för att skänka lugn och fridfullhet till körupplevelsen, säger Robin Page.

Robin Page plockades från Bentley för drygt två år sedan. På Bentley var han ansvarig för interiören under hela tolv år. I nya XC90 har han haft ett finger med i spelet även om stora delar av det vi ser i den färdiga produkten redan var utformad. Däremot lär vi få se väldigt mycket mer av Robin Pages kunskap och former i kommande Volvo-modeller, inte minst S90 och V90 som avlöser S80 och V70.

Interiören i nya Volvo XC90 går hem hos branschfolket. Foto: Klicka för större bild.

Det var inte enbart Robin Page som prisades nere i Stuttgart. Nya XC90 utsågs nämligen till produktionsbilen med årets interiördesign: Design of the Year – Production Vehicle.

– I takt med att vi utvecklar Volvos designspråk är vi också mycket medvetna om vårt arv. Säkerhet, kvalitet och omsorg om miljön är viktiga element i Volvo-bilar. Allt vi gör måste leva upp till dessa varumärkeslöften. Om vi inte kan det kan vi inte heller skapa en hög trivselfaktor i interiören. Säkerhet kommer först, sedan komfort och därefter lyxkänslan. Dessa element kombineras för att skapa en enastående och ojämförbar upplevelse i segmentet för premiumbilar, säger Thomas Ingenlath, Senior Vice President, Design på Volvo Car Group.