Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volvos vd visar upp nya S60

Nya ”folkkombin” V60 presenterades för en dryg vecka sedan – sedan S60 däremot, har hållit en låg profil. Fram tills nu ska sägas. På Twitter delar Volvos vd Håkan Samuelsson med sig av en bild på en maskerad S60.

Som framgår av tweeten är bilden tagen i Lofoten i Norge under ett vintertest. Tyvärr får vi inte se hela den maskerade S60:n, men framför allt fronten syns gott och väl. Bakdelen får vi helt enkelt vänta på att analysera tills senare.

Vad går då att säga om S60:ns nuna? Jo att den andas väldigt mycket V60 – från de signifikativa Tors hammare-strålkastarna till hela frontens mer sportiga kompakta utseende jämfört med V90.

Fälgarna känner vi igen ifrån den V60 Volvo använde när den krocktestades.

Vad tycker ni läsare, ser det lovande ut?

https://twitter.com/hakan_samuel/status/968818704510275591?ref_src=twsrc%5Etfw

Nya V60 och S60 byggs som bekant på samma plattform som Volvo V90, alltså den större SPA. Premiären är satt till senare i år. Som vi berättat tidigare och, som Håkan Samuelsson nämner i sin tweet, kommer den nya modellen att byggas i Volvos minst lika nya fabrik i Charleston, South Carolina. Bygget av den nya fabriken startade 2015 och förutom nya S60 kommer även en annan, ej presenterad, modell att byggas där.

South Carolina-fabriken är Volvos första i USA och under förra året dubblade man insatserna i den nya anläggningen genom att lägga till en andra produktionslina för motsvarande 500 miljoner dollar.

Läs också: Alla nya Volvo-modeller fram till år 2025