Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090522-vw-whörthersee
090522-vw-whörthersee
090522-vw-whörthersee
090522-vw-whörthersee Foto: Volkswagen / Abdruck fuer Pressezwecke honora

VW Golf och Polo GTI Wörthersee 09

Audi är inte de enda som visar speciella konceptbilar på årets bilträff i Wörthersee. Koncernbrodern Volkswagen vill inte vara sämre och visar två GTI-koncept baserade på Golf och Polo. Är det här en första provsmakning på nya Polo GTI?

Den årliga bilträffen i österrikiska Wörthersee samlar många Audi- och VW-bilar. Eftersom Audi firar sitt 100-årsjubileum i år satsar de naturligtvis extra mycket och visar totalt 20 bilar på en 3 000 kvadratmeter stor utställningsyta. Men Audi får inte all uppmärksamhet för sig själva. Volkswagen snor åt sig en del av strålkastarljuset genom att visa de två koncepten  Golf GTI Wörthersee 09 och Polo GTI Wörthersee 09  .

Båda koncepten är lätt förklädda versioner av de vanliga bilarna. Det är egentligen bara kosmetiska förändringar som har gjorts. Polo-konceptet är dock av extra stort intresse eftersom det anses vara en försmak på kommande Polo GTI. Att döma av Wörthersee-konceptet kan nya Polo GTI bli lika uppskattad som storebrodern Golf GTI som hittills har fått många uppskattande tillrop världen över. Den för konceptet unika färgen Flash Red kombinerat med två svarta längsgående ränder får lilla Polo att se riktigt arg ut. De stora 18-tumsfälgarna gör förstås sitt till de också. På insidan blandas svart läder med kontrasterande vitt och röda sömmar. Ratten har plattats till nedtill och högblanka detaljer i svart lyxar till mittkonsolen.

Wörthersee-koncepten är dock bara kosmetiska koncept. Under de tuffa skalen döljer sig vanliga Polo och Golf GTI. Polon drivs av 1,4-litersmotorn med 86 hästar medan Wörthersee-Golfen skottas på av 2,0-liters TSI-motorn på 210 hästkrafter som sitter i vanliga Golf GTI.

Läs mer